Hallo, hier een berichtje uit Wognum.
Bella is nu een jaar bij ons en het gaat heel goed met haar. In het begin was ze angstig en zeer behoedzaam, maar nu heeft ze zoveel meer zelfvertrouwen.
We hebben in het begin een basiscursus met haar gedaan en daar hebben wij en Bella ontzettend veel van geleerd. Later ook nog een clinic balans en coördinatie en hondenmassage.
Ze gaat het hele jaar al 1 dag in de week naar de hondenoppas en dat gaat erg goed. Ze speelt daar veel met de andere honden en heeft een eigen mandje veroverd waar ze zo veel mogelijk speeltjes in verzameld. Deze verdedigd ze dan fanatiek.
We hebben lang gedacht dat ze niet kon blaffen, maar met het toenemen van haar zelfvertrouwen blaft ze steeds meer. Als er bezoek komt of als er een kat langs loopt laat ze zich vol overgave horen.
Buiten in het park heeft ze veel vrienden gemaakt. Het is zo leuk om te zien dat ze met de ene hond vooral gaat rennen (ze kan voor haar formaat ongelooflijk hard rennen) en met de andere gaat ze vooral stoeien. Er zijn ook honden waar ze met een grote boog omheen gaat. Ze vind het ook ontzettend leuk om achter katten, eenden en andere vogels aan te rennen.
Kinderen en mannen vind ze nog steeds spannend al gaat dit ook steeds beter. Ze zoekt zelf steeds meer toenadering tot mensen. We hebben ook al zoveel leuke reacties gehad van mensen die willen weten wat voor ras het is en waar ze vandaan komt. "Wij willen ook wel zo'n hond" hebben we al vaak gehoord.
De auto is nog wel een probleem. Als ze in de gaten heeft dat we met de auto weggaan gaan de oren plat en de staart tussen de poten.Ze laat zich wel in de auto tillen, maar trilt erg en is dan erg angstig. We gaan veel met haar naar het bos of strand en als we daar dan aankomen hersteld ze zich nu wel snel. Zo gauw ze uit de auto springt kwispelt ze alweer. Als ze na een lange wandeling doorheeft dat we bijna bij de auto zijn gaat ze weer steeds langzamer lopen.
We genieten erg van Bella, ze is zo vriendelijk, zachtaardig, lief en onderdanig. Ze luistert ook heel erg goed. Het liefst laat ze zich de hele dag over haar buik aaien. Ook dingen die ze niet leuk vind zoals tanden poetsen, in bad gaan, oren schoonmaken etc. laat ze gewillig toe.
Bella hoort echt bij ons en is niet meer weg te denken uit ons gezin. We zijn ongelooflijk gek op haar.
We zeggen wel eens van "we hadden dit veel eerder moeten doen" (Bella is onze eerste hond) maar dan hadden we Bella niet gehad, dus heeft het zo moeten zijn.
Wij kunnen het iedereen aanraden!
Familie Kok.