Hierbij even een update van ons dappere hondje.
We blijven vol lof over haar. Ze doet het super goed. Boven verwachting.
Zoals Kris ook al heeft gezegd in eerdere mails en jij ook hebt geadviseerd: we nemen haar overal mee naar toe.
Af en toe vindt ze iets wel spannend, maar daarna is het ook vrij snel goed.
Een dagje Nürburgring in een weiland, terwijl er allerlei auto’s aan het voorbij razen waren vond ze erg gezellig. Vooral het picknicken!
Het in en uitstappen op een waterfiets vond ze erg spannend. Toen heb ik haar maar even geholpen. Dat gaat toch wel erg makkelijk met zo’n klein hondje. ?
Eenmaal aan boord vond ze het vooral erg fijn: zitten, liggen, lopen, kroelen, kijken … volop genieten dus.
Een dagje in een stad lopen was ook erg bijzonder met haar: wat een aandacht krijgt ze van andere mensen en wat vinden ze haar leuk!
Vooral haar oren en haar mooie koppie. ?
Waar ze het in het begin toen we haar kregen allemaal erg spannend vond, liep ze nu toch heerlijk parmantig door de stad. Vol zelfvertrouwen!
Staartje omhoog, mensen willen begroeten…. zelfs honden begroeten gaat al steeds beter.

Maar haar favoriete hobby is toch wel kroelen met ons:

Groetjes vanuit de Eifel. ??

Dena (, Kris en Alexandra)

Hier weer even een update van de kleine dame: wat doet ze het goed en wat is ze dapper!
Ze gaat heerlijk mee in het gezin en we hebben het ritme te pakken met eten en uitlaten.
Ze eet ’s morgens en ’s avonds netjes in 1 keer haar bak inmiddels leeg en de teller ongelukjes staat hier in Duitsland nog steeds op 0. Dat heeft ons doen besluiten om voor ons huis in Amersfoort een babyfoon aan te schaffen, hoewel we eigenlijk de wekker op half 8 kunnen zetten, want dat is de standaardtijd dat ze zich meldt. ’s Avonds gaat ze er voor de laatste keer om ca. 22.00 uur uit en daarna zonder morren de bench in en meteen slapen, dus dat doet ze ook al heel erg netjes! Ze begint ook voorzichtig aan de lijn “wat te doen”.
Intussen doen we alles met haar alsof het heel normaal is. Soms vindt ze dat natuurlijk spannend, maar met wat aanmoediging en vertrouwen volgt ze gauw.
En als we haar tuig en lijn pakken staat ze al te kwispelen en wacht ze geduldig tot we al die clipjes vast hebben gemaakt. Zo ongelofelijk braaf!
Wandelen is haar grote hobby. Lekker snuffelen in het bos, waarbij ze blij voor ons uit huppelt met haar staart hoog.
En van de week zijn we naar de zomerrodelbaan en het wildpark in Daun geweest. Hup, gewoon mee! De geluiden bij de rodelbaan deden haar weinig en het was (gelukkig) ook nog niet heel erg druk. Ze zat lekker op de bank bij Alexandra te wachten tot de jongens en ik klaar waren. Er zat nog iemand met een hond uit Griekenland en dat was een leuke match met Dena. Tijdens de safari in het park zat ze voorin bij Alexandra op schoot in de auto.
En ook dat vond ze heerlijk (natuurlijk).