Wilt u helpen een hondenleven te redden? Lijkt het u leuk om een hond op te vangen en ons te helpen met het vinden van een geschikt baasje? Word dan gastgezin!
Wij zoeken mensen met ervaring met honden die niet te ver van onze opvang in Didam vandaan wonen. Dus op max. 25 km, zo'n 30 minuten rijden van de Stichting SOS Dogs, Werfhout 1 in Didam.

Gastgezin worden, hoe werkt het.

Van te voren bespreken we met u wat voor type hond u wilt opvangen (reu/teef/volwassen/pup/groot/klein). Wij bespreken met u welke ervaring u heeft met honden. Wij kijken ook naar uw woonsituatie. Mensen die hele dagen werken zijn niet geschikt om als gastgezin te functioneren. Wij zoeken een gezin waar de honden niet langer dan 4 uur per dag alleen zullen zijn.

Verzorging hond

Het gastgezin zorgt voor begeleiding, verzorging en socialisatie van de hond. Het is de bedoeling dat u vanaf het moment dat u de hond in huis hebt, het gaat verzorgen al was het uw eigen hond. Natuurlijk moet u wel in uw achterhoofd houden dat het hondje ook weer weggaat. De meeste zwerfhonden uit Roemenië kennen het huiselijke leven niet. Ze zijn gevonden op straat en daarna een tijd opgevangen in het asiel. Ook volwassen honden moeten vaak, net als een pup, alles nog leren, aan de riem leren lopen, zindelijk worden, vreemde geluiden leren kennen en hun plaats leren binnen een gezin. Omdat de honden vaak nog zoveel moeten leren vinden wij het belangrijk dat een gastgezin ervaring heeft met honden. We verwachten natuurlijk niet dat een hond goed getraind bij u vandaan komt! Wel verwachten wij dat u de hond met verschillende dingen kennis laat maken. Leer de hond kennen, want u kan aan de eventuele adoptant vertellen hoe de hond is.
Wij verwachten van u dat u leuke maar ook minder leuke dingen met ons deelt. Dat u mooie foto’s maakt en eventueel een filmpje. Deze updates en karakterbeschrijving zijn erg belangrijk om de hond zo goed mogelijk te kunnen bemiddelen en bepalen de kans op een nieuw baasje.

Begeleiding

Wij houden altijd contact met de gastgezinnen, en bieden hulp en beantwoorden vragen waar nodig. Wij verwachten wel dat opvangers zich willen inzetten om de hond op te voeden en bij te sturen als dat nodig mocht zijn. Maar het kan altijd gebeuren dat er problemen zijn met de opvoeding van de hond, wij kunnen tips en adviezen geven, en in het geval dat het echt niet gaat dan nemen wij de hond weer terug.

Onkosten

De Stichting zorgt voor voer en benodigdheden als een riem, bench, mand, speeltjes.
Wij zorgen voor medische zorg. Na overleg kan de hond op onze kosten naar onze vaste dierenarts in Didam.

Hoe lang blijft een hond?

Het is van te voren niet bekend hoe lang het nodig is dat een hond wordt opgevangen. Een geschikte baas kan soms snel worden gevonden, maar het kan ook enkele maanden duren voordat er een goed permanent huis voor de hond gevonden is.
Op het moment dat er serieuze belangstelling is voor uw opvanghond, zullen wij contact met u opnemen en in overleg met u een afspraak maken met de eventuele adoptanten. Als de geïnteresseerden komen kijken, vertel hen dan zoveel mogelijk over de hond, de leuke dingen maar zeker ook de minder leuke dingen. Alles wat u vertelt is van belang voor de goede match! Wij vragen u ook om de eerste ontmoeting tussen de hond en nieuwe baas goed te observeren. Mocht u zelf iemand gevonden hebben die de hond of kat zou willen adopteren, dan is het de bedoeling dat u hen doorverwijst naar ons.
Mocht u besluiten de hond of kat zelf te willen houden, laat dat ons zo snel mogelijk weten om pijnlijke situaties te voorkomen.
Het is zeker niet makkelijk als de hond, die u een tijd met liefde hebt verzorgd, weer weggaat. Afscheid nemen is moeilijk maar een hondje naar goede baasjes en een nieuw leven zien gaan maakt enorm veel goed. Dankzij u heeft hij een goede start kunnen maken!!! En als u dan het volgende hondje kunt helpen dan geeft dat veel voldoening.

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen; stuur dan een berichtje naar info@sosdogs.nl