Hallo lieve mensen van SOS Dogs,

Ik wil jullie graag even laten weten hoe het met mij gaat. Ik ben nu een weekje bij mijn nieuwe baasjes in Woudbloem. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is echt heel erg leuk.
Jullie hadden mij Peter genoemd, maar mijn nieuwe baasjes noemen mij Boris, en daar luister ik zelfs al naar! Goed hè?
Ik heb een speelmaatje er bij, ze is al 9 maar ik kan het heel goed met haar vinden en ze leert me veel. Samen gaan we vaak naar buiten, mijn baasjes hebben een grote tuin en naast ons woont een boer met heel veel weiland waar ik mag spelen. Mijn baasjes zijn ook erg lief voor me. Ik kan al zitten en ik ga er elke dag wel vijf of zes keer uit. Soms mag ik aan de lange lijn en dan kan ik lekker ver weg rennen. Als mijn baasje mij dan roept dan ren ik heel hard terug en dan ga ik naast mijn baasje zitten. Dan krijg ik lekker een snoepje. Mijn baasjes zeggen dat ik al snel leer.
Ik plas en poep keurig buiten. Ik weet dat als bij de deur ga staan en geluid maak dat ze snappen dat ik weer moet. Dan doe ik het buiten. Ook de nachten hou ik al prima vol. Ik lig dan lekker tegen mijn grote voorbeeld aan en ga pas poepen en plassen als mijn baasjes wakker zijn.

Ook kom ik wel eens lekker in de woonkamer liggen, voor de houtkachel. Het is dan heerlijk warm en ik val dan direct in slaap.

Er zijn hier ook twee katten, die moeten nog even aan mij wennen. Ze komen al wel weer binnen. We kijken elkaar dan aan en dan is het best gezellig. Maar ze moeten niet gaan rennen want dan wil ik er achteraan en dat vinden ze niet leuk 🙂 Ze hebben hier ook twee paarden, ik vond ze eerst heel groot en eng, maar nu ga ik af en toe bij ze kijken in de stal.

Ik heb wel een beetje diarree gehad. Vast door alle veranderingen en de lange reizen. Maar ik heb keurig mijn pilletjes geslikt die mijn baasjes van jullie hebben meegekregen en nu gaat het weer helemaal goed. Ik eet heerlijk en krijg precies genoeg. Als ik eet gaat mijn baasje altijd mij aaien of met zijn hand door mijn voerbak, ik vind het maar raar maar ik laat hem maar zijn gang gaan.

Ik heb heel veel energie en kan gelukkig veel rennen en spelen. Morgen mag ik voor het eerst aangelijnd mee naar het bos, dat heeft mijn baasje me beloofd.

Ik laat jullie snel weer eens weten hoe het met mij gaat.

Pootje van Boris.