November 2021 | Vastgeketend aan de vangrail.
Afgedankt door zijn baasjes en achtergelaten om te sterven van de kou, dorst en honger.
Het is moeilijk om je voor te stellen hoe wreed mensen kunnen zijn. Maar de arme Carlos weet er alles van. Op het filmpje zie je wat hem is overkomen.

Een collega van Anna, vrijwilliger van SOS Dogs in Roemenië, had dit hondje al eerder gezien toen hij langs deze drukke weg reed. Maar toen hij er vier dagen later weer langs reed en hij hem weer zag, realiseerde hij zich pas dat het hondje vastzat. Hij zat met een ketting vast aan de vangrail, al minstens 4 dagen, misschien al wel langer. Heel veel mensen moeten er zijn langsgereden en niemand heeft zich om de kleine hummel bekommerd.

De collega zette zijn auto aan de kant van de weg en probeerde Carlos, zo hebben ze hem genoemd, te redden. Toen hij dichterbij kwam was hij heel bang en reageerde door te blaffen. Carlos had niet in de gaten dat ze hem probeerden te helpen. Nou is dat helemaal niet gek, met zijn laatste ervaring met mensen en hoe ze hem hebben achtergelaten.
Hij blafte en piepte en liet dreigend zijn tandjes zien. Maar al snel gaf hij zich over, en konden ze hem oppakken en naar de auto brengen.
Je ziet dat hij al flink vermagerd is.. en eenmaal in de auto zit hij de eerste tijd nog te rillen en durft het lekkere voer niet eens op te eten. Maar gelukkig, even later, begint zijn staartje te kwispelen en als hij mee naar huis mag en binnen is voelt hij zich als snel stukken beter.
Carlos wordt nu opgevangen bij de vriend van Anna thuis en is op zoek naar zijn forever home, want daar kan hij helaas niet altijd blijven.

Meer informatie, foto’s en filmpjes van Carlos van hoe het nu met hem gaat, vind je hier