Mei 2020 |  Veel van de honden waar wij hier in Nederland een huisje voor zoeken, komen uit het open asiel van SOS Dogs in Sisterea, maar we helpen ook andere lieve dierenvrienden in Roemenië. Eén daarvan is Antonia, zij vangt honden op in haar privé asieltje in Campina, een stadje vlakbij Boekarest.
Naast haar werk zet zij zich in haar vrije tijd met hart en ziel in voor de zwerfhonden. Zij maakt zich sterk voor het steriliseren van zwerfdieren en organiseert regelmatig sterilisatie-campagnes in de regio.
Vaak vindt zij op weg naar haar werk hondjes die in de steek gelaten zijn en op straat of in de berm ronddwalen. Mensen in de omgeving weten ook dat zij honden opvangt en dumpen soms puppies in een doos voor haar deur.
In haar asieltje worden de honden buiten opgevangen in een mooie boomgaard. De honden leven samen in een grote roedel en ze hebben er de ruimte om te stoeien, spelen en te rennen. Er zijn hondenhokjes verspreid over de boomgaard waar ze in kunnen slapen of schuilen als het regent. Op het korte filmpje zie je hoe het hier is, je ziet de boomgaard en de hondenhokjes.