Op 30 september 2014 organiseerde Carol Lazor, de manager van F.P.C.C., in samenwerking met Vier Pfoten en A.N.S.V.S.A., de redding en verhuizing van een eerste groep van 100 honden uit kooien in de Bacau Public Shelter.
Na het voltooien van alle formaliteiten en het controleren van de gezondheid van de honden, werden onze transporter en een tweede voertuig dat we mochten gebruiken van CAT & DOG RESCUE ROEMENIË, geladen met de honden om te worden vervoerd naar de provincie Bihor en om te worden afgeleverd in ons open asiel.
Hoewel de meeste honden in het gedeeltelijk open asiel van Bacau op dit moment gelukkig en vrij leven – en nu naar behoren gevoed worden nadat ze eerder dit jaar verwaarloosd en uitgehongerd werden – hebben ze nog steeds geen hondenhokken, menselijk gezelschap en veterinaire zorg, en ongeveer 200 honden leven in kooien, wat wreed en onaanvaardbaar is.
We zullen in oktober nog eens 46 honden uit deze kooien redden met de hulp van Britse vrijwilligers Leley Turvey en Jane Sanderson. Wij danken Tierhilfe Grenzenlos e.v. in Duitsland dat zij ons op de hoogte brachten van de benarde toestand van de honden in Bacau en voor het contact leggen met de heer Gritcu van de gemeente Bacau.