December 2021

Hoi lieve mensen van SOS,

Lilly is inmiddels 3 maanden bij ons en vonden wij het tijd voor een kort verhaal over haar leven nu bij ons.
7 september kwamen wij naar Didam om bij Lilly te kijken. Lilly wilde niks met ons te maken hebben en was erg timide. Dit was ons ook duidelijk van te voren verteld dus dit was niks nieuws.
Ze kwam af en toe snuffelen maar elke beweging was er 1 teveel voor haar. Een timide zwarte jonge hond die al genoeg had mee gemaakt in haar korte leven. Ze verdiende een kans dus ze mocht met ons mee.
De autorit was een en al paniek voor haar. Ze piepte, jankte en snapte er werkelijk niks van.
Eenmaal thuis ontspande ze iets meer en maakte zij kennis met onze hond Sally, die al snel haar steun en toeverlaat bleek te zijn.

Het advies was om haar de eerste weken niet mee te nemen met wandelen. Dit mislukte want als Sally uit zicht was, sloeg de paniek bij Lilly toe. Dus hup, dubbel aangelijnd en begonnen met een klein rondje.
Wat had ze hier een plezier in! Dit resulteerde in langere wandelingen waar zij een groot deel van haar energie kwijt kon. Ze werd in huis ook meteen een stuk rustiger en kon zich meer ontspannen.

Om de auto leuker te maken, is ze ook in het begin veel mee op pad geweest naar het bos. Heerlijk vond ze dit, en de auto is nu geen enkel probleem meer. Ze slaapt of ligt rustig in de auto tot we op onze bestemming zijn.

Het zelfvertrouwen van Lilly is enorm gegroeid. In huis is baas haar allergrootste stoeimaatje geworden. Dit was in het begin zeker niet zo.
Hij kon haar niet aaien en bij elke beweging die hij maakte, gromde of blafte Lilly naar hem. Nu wordt hij overladen met likken van Lilly. Dit is ook het eerste wat ze doet als ze in de ochtend haar bench uit mag: op baas afrennen en knuffelen.

Lilly is met uitlaten een erg sociale hond. Elke hond vindt ze leuk. Ze kan inmiddels goed loslopen in het hondenbos en op de zandverstuiving.
Ze houdt ons goed in de gaten. We zijn er wel achter dat ze keihard kan rennen als ze los mag. Ze vindt het loslopen het mooiste wat er is. Rennen, springen en spelen, samen met haar maatje Sally.

Het timide hondje is eigenlijk niet meer terug te zien. Ze is dan ook een flink stuk de hoogte in gegaan!
Ze is alleen nog onzeker als wij visite krijgen. Ook hier maakt ze stappen in. Ze wordt overal mee naar toe genomen, en als vreemde mensen haar negeren, dan wordt ze nieuwsgierig en gaat ze toch snuffelen.

Lilly heeft haar plekje gevonden en wij genieten volop van haar.

Nogmaals erg bedankt voor het vertrouwen in ons!

Met vriendelijke groeten, Wim en Laura