Hoi Hoi allemaal
Even een update van en over River, we hebben haar naam veranderd in Kayla.
Begin juni hebben Daan en ik haar opgehaald bij jullie, was was ze moe van alle indrukken!! De 1e week hebben we Kayla (River) alleen laten wennen aan het huis en de tuin, tuin in tweeën gesplitst dus het achterste stuk was voor haar. Wel die week steeds geoefend aan het riempje lopen van binnen naar achter de tuin. En vooral HEEL veel slapen!!
De eerste nachten heb ik bij haar geslapen, ze heeft de eerste maanden in de bench geslapen tot ik het gevoel had dat dit goed ging, verder ook nooit problemen mee gehad! Vanaf het eerste begin hebben we de bench een veilige haven gemaakt, waar ze zich heel erg veilig voelde. Na de eerste week zijn we vanaf huis heel langzaam de straat en wijk gaan verkennen maar tjonge jonge wat was ze bang!! Kinderen vond ze doodeng, werkelijk gillen als ze op haar af kwamen, andere mensen idem dito, geluiden auto's en andere honden, alles was eng!! Ik heb daar alle tijd en rust voor genomen om haar door alle angsten heen te laten gaan!

Happy River nu Kayla

Zelf volledig neutraal en zonder emoties en gedachten, wat erg goed werkt merkten ik al gauw.
En net zo lang blijven staan of zitten todat ze wat rustiger en door de angsten heen ging,eenmaal weer thuis elke keer laten ontladen door lekker te spelen en te rennen!
Overal heb ik haar naar toegenomen, naar markten, jumper, bouwplaats met HEEL veel hard geluid,
de buffelboerderij in zevenaar, naar kinderboerderijen enzo enzo
Echt al mijn vrije tijd gestoken in haar socialisatie!
Ook vreselijk wagenziek was Kayla, hoor dat trouwens bij veel honden uit het buitenland.
Alleen al de straat uitrijden was voldoende om te gaan overgeven..
Ook hier ben ik volledig neutraal in geweest en het gewoon genegeerd.
Een goed tuig gekocht met gordel en haar zo strak als mogelijk op de achterbank van de auto zodat ze niet ging schuiven.
En elke dag haar meegenomen naar het bos.
De zomer was vreselijk heet natuurlijk dus elke ochtend om 6 uur zorgde ik ervoor dat we in het bos waren,
net voor de hitte, dit ging perfect..
overdag sliep ze door de hitte heen.
En ze is helemaal door de wagenziekte heen gegaan,
ze kan zelfs net voor een autorit eten,
geen probleem!

Alle tijd en alle uren die ik in Kayla heb gestopt betaald zich nu terug!! Ze is werkelijk een fantastische jonge hond,werkelijk gek op alles en iedereen vooral kinderen!! Echt super super sociaal naar mensen en andere honden!
Elke dag rij ik met haar naar de losloopgebieden in de buurt, of het Rosendaalse veld, Mariendaal, Warnsborn,of heerlijk wandelen in de Achterhoek, of de  Vijverberg. Kayla loopt super los, luistert goed naar mij, hoewel nu met de puberteit haha
En zoveel honden en mensenvriendjes die ze heeft gemaakt, niet normaal! Kayla heeft HEEL veel energie maar zolang ik zorg dat ze die goed kwijt kan gaat het super!! De paar uurtjes die ik werk per week kan ze perfect alleen zijn, eerder lag ze in de bench maar nu is ze gewoon los in de woonkamer en daar ligt ze altijd te slapen op de bank. In de nacht ligt ze ook niet meer in de bench en dat gaat super.
Mijn buren zeggen heel vaak dat het is dat ze weten dat wij Kayla hebben maar ze horen haar nooit, goed teken toch!! Al met al gaat het super!!!
Daan en ik zijn helemaal gek op Kayla, poes Miep is ook helemaal gek op Kayla en andersom, altijd bij elkaar liggen en kopjes geven zo lief!!

Heel veel liefs van Iris en Daan en natuurlijk Kayla (River)