Hi, weer even een update over Zuko (Matty), want het is al even geleden er gebeurt heel wat in zijn leven haha.

Meneer is ietwat een zorgenkindje, we hebben al een aantal keer bij de dierenarts gezeten (gelukkig zijn we verzekerd). Met als toppunt deze maand, 3x in 2,5 week. Oogontsteking, bult ontdekt op zijn hoofd en een opgezwollen oor na allergische reactie.
Overigens is alles goed gekomen, druppels voor zijn ogen, injectie voor de reactie en vorige week is Zuko geopereerd en zijn de bulten weggehaald (hij had al een bult, die werd voor talgbult aangezien maar is ook maar weggehaald voor zekerheid). De bulten zijn onderzocht en zijn gelukkig niet kwaadaardig kregen we gisteren te horen, een hele opluchting. Meneer is nog niet blij want hij draagt al een week zo’n mooie kap en ik verwacht dat hij deze minstens nog wel een week op moet. Spelen met andere honden zit er nu niet in voor hem, arm prulleke.
Ik hoop voor hem dat er voorlopig niets aan de hand is, dierenartsbezoek is absoluut niet leuk natuurlijk.

Buiten bovenstaande is er ook gewoon leuk nieuws. In augustus werd meneer 1 jaar (volgens paspoort). Die dag waren we net in Oostenrijk aangekomen, hij heeft weinig van zijn verjaardag meegekregen want alles was heel nieuw en spannend. Het grote bot wat we voor hem hadden meegenomen heeft hij niet aangeraakt, zoveel was er te zien voor hem. We komen zelf al jaren op deze camping, dus wist dat het wel hond geschikt zou zijn. Bos tegenover, rivier waar hij in kan zwemmen en lekkere schaduwplekken op de camping als het warm zou zijn.

Hij heeft zich ontpopt als een echte campinghond. In begin weinig geslapen, wat overprikkeling doordat hij alles moest zien en meemaken en wat chagrijnig omdat hij niet kon spelen met andere honden op de camping of tijdens uitlaten (aanlijn plicht). Gelukkig bleek de camping ernaast een hondenveldje met omheining te hebben neergezet. Daar paar keer geweest en heeft hij heerlijk kunnen spelen en een vriendinnetje gekregen, de Duitse Cookie (knap ding hoor)! 😛

Na twee dagen had hij in de gaten dat er ook prima geslapen kon worden overdag en kreeg daardoor veel meer rust.
In de vouwwagen had hij zijn eigen slaapplek, dat deed hij prima. En af en toe stiekem tussen de baasjes inkruipen is ook erg lekker natuurlijk. In de auto ging het ook reuze goed, heerlijk liggen slapen of kluiven.
Nieuw voor hem was de eekhoorn, als hij in bomen kon klimmen was hij erachteraan gegaan, enorme spannende beestjes, veel leuker dan die saaie katten thuis.

Voor de rest doet hij het thuis super. We zijn gestopt met de hondentraining en doen thuis de onlinetraining van Nina van Tilbeurgh. Luisteren kan hij prima, maar op de hondentraining was zoveel te zien en te doen, dat was voor toen veel te veel. Niet leuk voor hem en niet leuk voor mij, lekker thuis aan de slag gegaan en dat gaat prima. Hij luistert goed (op een puber banaan in oren na) en zit lekker in zijn vel.
Er wordt veel gewandeld, ik (Annemieke) werk nog steeds thuis, 1 of 2 keer in de week naar kantoor en dan is het feest want dan kan er de hele dag worden gespeeld op de opvang.
Waar hij in begin niet durfde te zwemmen, is het nu een enorme waterrat. Wanneer we naar een zwemplas gaan ligt hij er gelijk in. En dan lekker uitschudden naast baasjes, Zuko nat, wij nat hahaha.

Het fijnste is wel als we met zijn allen op de bank liggen, Jeroen en ik, Zuko en de twee katten. Helemaal compleet, heerlijk! Dat doen we dan ook regelmatig. De twee katten erbij hoeft niet perse van Zuko maar ach, vooruit dan maar 😛

Lang verhaal kort, we zijn helemaal gelukkig met hem en hij volgens mij ook wel met ons 😊 In januari is hij een jaar bij ons, dat gaan we vieren met een lekkere hondentaart.

Liefs en poot van Annemieke, Jeroen en Zuko!