We zijn heel blij met Maya en het gaat nog steeds beter. Nadat ze een dag heel veel geslapen had begint ze steeds meer van zichzelf te laten zien.
Ze is gaan spelen, en gaat ook uitproberen wat ze wel en niet mag. De bank naast haar mand lag ook wel erg lekker maar inmiddels weet ze dat dat niet de bedoeling is.

Maya is een super gevoelige hond die dus een zachte hand nodig heeft. We observeren haar op dit moment nog veel en als ze even niet lekker in haar vel zit, onrustig slaapt of gewoon even niet begrijpt wat er van haar verwacht wordt gaan we naar haar toe. Rustig op haar inpraten en kroelen helpt dan heel goed en je voelt de spanning uit haar lijf trekken. Bij alles dus gewoon wat meer geduld, de focus op wat ze goed doet en vooral veel belonen met aandacht en knuffels. Ze leert dan super snel.

Na een dag weet ze al dat ze tijdens het eten in haar mand moet blijven, en dat lukt ook zolang ze mij maar kan zien. Als ik niet in haar blikveld ben dan wordt ze onrustig, dus we schuiven wat stoelen aan de kant als we gaan eten zodat ze me kan zien en dan is het goed. Ook weet ze al dat ze even moet wachten als we uit gaan. Wij gaan eerst naar buiten en dan Maya, andersom gaan wij eerst naar binnen en dan mag zij. Ook dat weet ze al en na een keertje oefenen weet ze ook dat ze even moet blijven zitten op de mat zodat we op ons gemak haar poten kunnen schoonmaken als dat nodig is.
Alles beloond met veel knuffels, praten en af en toe een lekker snoepje. Volgende week ga ik langzaamaan beginnen met het aanleren van de basis commando’s. Ik ben er van overtuigd dat ook dat gaat lukken want ze vind het erg fijn om complimentjes te krijgen en lekker gekroeld te worden.

Vriendelijke groet van mij en een poot van Maya

Happy Maya
Happy Maya
Happy Maya

Even een kort mailtje om jullie te laten weten dat het goed gaat met Maya.

De terugreis gisteren was lang. Helaas stonden er veel files maar Maya heeft het grootste deel van de reis heerlijk liggen slapen op de achterbank van de auto met Suze naast zich. Thuis kwam ze onze kat Poekie al in de gang tegen en die ontmoeting verliep zonder problemen. Maya bleef even staan in afwachting wat de kat zou doen en liep er toen ruim omheen de kamer in. Poekie kijkt de spreekwoordelijke kat uit de boom en bivakkeert boven waar Maya niet mag komen. Dat komt dus wel goed!

Op de terugweg hebben we gisteren nog een mand voor Maya gekocht zodat ze vanaf aanvang haar eigen plekje heeft. En na een tijdje rondsnuffelen ging ze er zelf in, een extra dekentje maakte het feestje compleet en het is inmiddels al echt haar plekje. Af en toe kwam ze er even uit om te checken of iedereen er nog was en even te kroelen.

Tijdens het avondeten is het moeilijk om niet te komen bietsen maar aangezien wij niet reageerden besloot ze uiteindelijk maar te gaan liggen, wel naast de eettafel, je weet immers maar nooit. Eten en geritsel van zakjes, het openen van een koektrommel het zijn nog wel de geluidjes die haar doen opveren en ze komt dan ook wel even kijken of er wat te halen valt…

Het uitlaten ging direct goed maar Maya vergat wel waarom ze uitgelaten werd. Het eerste rondje was een groot snuffel avontuur, wat een boel luchtjes, allemaal nieuw. Tijdens het tweede rondje heeft ze geplast maar wel even snel want eigenlijk had ze er geen tijd voor. Voor het slapen gaan hebben we nog een derde rondje gemaakt en je kon merken dat ze een deel al herkende en wat rustiger werd. Bang is ze werkelijk nergens voor. Klapperende kliko-deksels, onverwachte ontmoetingen het maakt allemaal niets uit. Ze kijkt even wat het is en vindt het dan verder wel prima of ze onderzoekt het nog wat verder, kortom ook hier geen problemen.

Vannacht heeft ze alleen beneden in de kamer geslapen. We hebben haar niet gehoord. Ze was natuurlijk heel blij ons ’s-morgens weer te kunnen begroeten. Toen ik beneden kwam ging ze languit op de grond met haar buik naar boven liggen, ze wilde even uitgebreid gekroeld worden! Vanmorgen heeft ze geholpen met de was in de wasmachine doen, ook allemaal heel interessant en natuurlijk ging ze niet eerder bij de wasmachine weg dan dat ze ‘m had zien draaien ?
Op dit moment zit ik aan de eettafel te werken en ligt Maya hardop te snurken in haar mand, ze is diep in slaap, maar ze heeft dan ook wel wat uurtjes in te halen!