Nick lief en verlegen

Dit prachtige pupje heet Nick en hij is ongeveer 4 maanden oud. Hij is een mooi mengelmoesje, maar van welke rassen, geen idee. Ook weten we niet hoe groot hij gaat worden, middelgroot of groot? Het blijft een leuke verrassing. Nick heeft ook nog twee zusjes, Nikki en Nala. Tenminste, we denken dat ze familie zijn omdat ze samen gevonden zijn en een beetje op elkaar lijken.
De drie zijn samen op straat gevonden in Telega, een dorpje in Roemenië. Iulia* en haar team waren daar voor een sterilisatie-campagne en vonden toen deze kleintjes die daar zomaar ergens achtergelaten waren.
We weten niet wat er met ze is gebeurd, maar ze waren heel bang, dus dat voorspelt weinig goeds. Iulia bracht ze naar de opvang van Antonia en daar wonen ze nu al een poosje.
Nick is heel lief, maar hij is ook nog heel verlegen en onzeker. Hij begint nu pas langzaam en voorzichtig naar mensen toe te komen. Maar hij blijft op veilige afstand, hij is wel nieuwsgierig, maar durft nog niet echt. Stapje voor stapje komt hij er wel en hij zal in huis sneller vooruitgaan dan in het asiel. Maar Nick zal tijd nodig hebben om te wennen en vertrouwen te krijgen, dat moet rustig opgebouwd worden. Daarom plaatsen we hem niet in een gezin met jonge kinderen.
Voor dit mooie en gevoelige knulletje, zoeken we lieve baasjes met geduld die hem kunnen begeleiden en rustig de tijd geven, zodat hij uit zijn schulp durft te komen.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Nick is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Nick is nu in Nederland. Zij is op afspraak te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Nick, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 4 maanden
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot-groot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!