Sclipici mooie kruising

Ik heet Sclipici, dat is een Roemeens en het betekent “Fonkeling”. Mooi hè. Dat is denk ik omdat ik van die mooie fonkelende ogen heb. Ik ben inmiddels al wat ouder geworden, ik wacht hier namelijk al heel lang! Mijn geschatte geboortedatum is januari 2020. Ik ben een grote meid. Ik ben een kruising, een hondje van van alles, een beetje van dit en een beetje van dat.
In het voorjaar van 2020 hebben ze mij gevonden op straat vlakbij een busstation. Dat was in Campina, een klein stadje in het oosten van Roemenië. Ik was toen nog heel klein en ze hebben mij naar het asieltje van Iulia* gebracht. Daar ben ik opgegroeid tot de mooie grote hond die ik nu ben. Ik ben inmiddels bij het asieltje van Antonia. In het asiel van Iulia was het heel erg druk, dus mocht ik hier heen verhuizen. Ik verveel me niet hoor, want hier zijn nog veel meer hondjes, en daar kan ik lekker mee spelen. Ik ben met iedereen goede vrienden. Hier komen veel mensen, en die geven me een hoop knuffels, daar geniet ik van!
Maar goed, je snapt het al, ik wil toch méér. Ik zou wel meer van de wereld willen zien en bij iemand willen horen.  De vrijwilligers hier hebben mij geleerd aan de riem te lopen, dus dat is handig voor mijn nieuwe baasjes, dat kan ik al. Verder zal ik nog wel veel moeten leren. Maar ik ben best slim en wil graag en als mijn baasjes lief voor mij zijn, dan komen we er samen wel.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Update augustus 2021: omdat er te veel honden in het asieltje van Iulia zijn, is Sclipici samen met nog een paar honden, overgebracht naar het asieltje van Antonia. Antonia is erg onder de indruk van Sclipici, ze vertelde ons dat ze haar favoriet is, omdat ze zo goed met mensen, met kinderen en met andere honden en puppies is. Ze vindt haar geweldig.

Baasje worden?

Sclipici is nog in Roemenië en kan naar Nederland komen als er een baasje voor haar gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Sclipici, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar te bezoeken en op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Sclipici is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 350,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: geschatte geboortedatum januari 2020
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!