John gevonden als kleine pup

Dit blije koppie is van John, een lieve jong hond van zo'n 1,5 jaar oud. Je ziet niet goed op de foto’s hoe groot hij is , omdat hij daar zo heerlijk ligt te luilakken. Hij is middelgroot tot groot.  Hij is een leuke kruising, met een mooie vachttekening en van die grappige vragende wenkbrauwtjes.
Samen met zijn broer Jack is hij augustus vorig jaar gevonden. De jongens waren toen nog hele kleine puppys. Harteloze mensen hadden ze gedumpt op een parkeerplaats in de omgeving van Campina. Maar gelukkig hebben dierenvrienden zich over de kleintjes ontfermd en ze naar het asieltje van Iulia* gebracht. Sindsdien worden ze daar opgevangen en verzorgd.
Dit asiel is echt heel anders dan de akelige gemeente asielen in Roemenië. Iulia en de andere vrijwilligers zorgen heel goed voor de honden, ze hebben mooie speelweides en gaan regelmatig met de honden wandelen. Ze doen hun uiterste best om ze zo goed mogelijk op te vangen en zoveel mogelijk aandacht te geven.
Je ziet het aan John, hij is vrolijk en ontspannen. Hij geniet van allerlei hondse zaken zoals rondhangen met de roedel en spelen, stoeien en ravotten met zijn vrienden. Ook houdt hij van luieren in de zon, snuffelen aan de grassprietjes en graven in het zand. Niks lekkerder dan met je snuit en poten in de aarde rondwoelen.
Maar ook al wordt er hier goed voor hem gezorgd, we gunnen hem zoveel meer. Hij verdient een fijn hondenleven bij mensen thuis, met veel aandacht en knuffels en dagelijkse wandelingen in het park of bos. We zoeken lieve baasjes die hem alles willen leren, hij kent alleen het leven in dit asiel en kan natuurlijk nog wel wat opvoeding gebruiken.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

John is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
John is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Dan kan hij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in John, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!
  • Leeftijd: ± 1,5 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± middelgroot-groot
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja