Fulg jong doof reutje

Ben ik in beeld? Ik heet Fulg en dat is een Roemeense naam en het betekent ‘sneeuwvlokje’. Dat is vast omdat ik zo wit als sneeuw ben. Ik ben een leuke jongen en ik ben ongeveer 1 jaar oud en maatje middelgroot tot groot. Op de weegschaal zo’n 25 kilo.
Ik ben ergens in de omgeving van Campina, dat is een stad in Roemenië, op straat gevonden. Ik ben door mijn baasjes het huis uitgezet. Dat komt vast omdat ik niet perfect ben, ik ben namelijk doof.
Zo ben ik geboren en ik kan nog heel veel hoor. Ik doe heel veel met mijn neus, ik kan ruiken als de beste en al snuffelend kom ik heel veel te weten.
Ik werd eerst opgevangen in het asieltje van Iulia* en toen in het asieltje van Antonia en daar was het best goed toeven. Ik keeg lekkere brokken en ik kon op het terrein een beetje rondstruinen.
Ik mocht pas op reis naar Nederland en nu ben in de opvang in Didam. Ik wil, zoals elke hond,  baasjes voor mezelf. Maar ik heb denk ik wel speciale baasjes nodig. Baasjes die weten hoe ze met mijn doofheid om moeten gaan. Net als alle honden ben ik een expert in lichaamstaal, dus je kunt mij met gebaren veel leren.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Fulg is nu in Nederland. Mocht u interesse hebben in Fulg, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Fulg is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 325,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot-groot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!