Potyi bruin-witte Pointer mix

Potyi is een jonge hond van 2 jaar. Deze leuke bruin-wit gevlekte jongen lijkt veel op een Pointer. Potyi, afkomstig uit de regio Sanmartin, heeft een geschiedenis zoals die van veel honden in Roemenië; zijn eigenaren waren op hem uitgekeken en hebben hem op straat gedumpt en niet meer naar hem omgekeken.Toen hij alleen op straat rondzwierf waren er gelukkig wel mensen die het met hem te doen hadden en zij hebben SOS Dogs gebeld. Zij zijn hem op gaan halen en nu wordt hij opgevangen in het asiel van SOS Dogs in Sisterea.
Wij (Team NL) hebben Potyi pas gezien toen we in november een paar dagen in Roemenië waren om de honden in het asiel te bezoeken. Potyi viel ons op door zijn zachte karakter. Wat een lieverd! Hij zit in een verblijf met een teefje en twee grote reuen en hij is de onderdanige van de drie. In het spel waren de andere twee reuen een stuk dominanter, hij is de goedzak.
Hij is ook heel lief naar mensen toe. Als Potyi veel kenmerken van een pointer heeft, zal hij graag een plek willen waar hij veel beweging krijgt. Hij moet zijn energie kwijt kunnen en flink kunnen rennen. Hij wordt gelukkig van lange wandelingen in de velden of het bos, hij zal vast ook een goede joggingpartner zijn.😀
Wij hopen dat Potyi zijn verleden snel achter zich kan laten en veel plezier mag beleven met nieuwe baasjes die net zo van wandelen houden als hij. Wie geeft Potyi het huisje dat hij verdient?

Meer info

Potyi is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Potuy is nu in Nederland. Hij is te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag, op afspraak.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Potyi, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook! Wij zijn alle dagen telefonisch bereikbaar van 10.00-21.00 uur.
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: pointer mix
  • Schofthoogte: ± 55 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Potyi?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!