Bodri een Hongaarse Puli

Dit leuke middelgrote hondje heet Bodri. Hij is een 6 jaar oude Hongaarse Puli. Hij lijkt nu misschien op een poedel omdat hij korte krullen heeft, maar dat komt omdat ze hem hebben moeten scheren. Toen ze hem vonden, zat zijn vacht vol met klitten en was zo vervilt, dat hij zich bijna niet meer kon bewegen. Maar hij is een rasechte Puli, als zijn haren weer aangroeien heeft hij lange haren.
De Puli ziet er heel bijzonder uit, soms wordt hij weleens vergeleken met een ouderwetse vloerzwabber.😀 Als je niks aan de vacht doet, zal het wollige koorden vormen, ik vind het op dreadlocks lijken. De koorden kunnen tot aan de grond reiken, maar het haar groeit traag, en dat duurt wel twee tot drie jaar.
De mensen van SOS Dog in Roemenië hebben hem langs de weg vlakbij het dorpje Cetariu gevonden toen ze onderweg waren naar Sisterea. Hij had een chip, die hebben ze gecheckt en geprobeerd zijn eigenaar op te sporen, maar dat is niet gelukt. Zijn chip gaf aan dat hij uit Targu Mures zou komen, een stad 350 kilometer verderop. Misschien is zijn baasje overleden en is hij daarom op straat beland, we zullen het nooit weten.
Bodri is dus op zoek naar een nieuw thuis. Met zijn goede afkomst en bijzondere looks, zou dat toch wel moeten lukken. Daarbij heeft hij ook nog eens veel goede eigenschappen. Hij is heel lief en vriendelijk. Hij is slim. Hij loopt goed mee aan de riem en nog veel meer, maar dat is aan zijn nieuwe baasjes om allemaal te gaan ontdekken!

Meer info

Bodri is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Bodri is nu in Nederland. Hij is te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag, op afspraak.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Bodri, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook! Wij zijn alle dagen telefonisch bereikbaar van 10.00-21.00 uur.
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 6 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: Hongaarse Puli
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Bodri?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!