​Ruim een jaar geleden kwam een moederpoes en haar kitten naar de opvang. De moeder zou terug op straat worden gezet omdat ze vrij wild was en binnenshuis niet zou kunnen aarden. Ze probeerde altijd te ontsnappen. De straat was het enige dat zij gekend heeft haar hele leven lang. Maar er waren ook andere signalen en ondanks dat deze heel subtiel waren, konden we deze niet negeren. We moesten het gewoon proberen, en we kregen gelijk. We noemden haar Tilty want ze hield haar hoofd altijd opzij- dit kon mogelijk zijn omdat ze ziek was, maar hoogstwaarschijnlijk vanwege een klap tegen het hoofd. Maar het leek haar niet dwars te zitten.

Haar nieuwsgierigheid en eetlust waren onze grootste bondgenoten.Ze moet veel honger hebben gehad op straat want je kunt bij haar echt het ijs breken met geduld en lekker eten. Als het etenstijd was, kwam Tilty een paar seconden lang bij de deur tevoorschijn, en ging dan weer terug naar de gang. Ze deed dit een aantal keer tot ze kreeg wat ze wilde:een bak voer, alleen voor haar. In het begin schuilde ze vaak achter een plank en liet genoeg ruimte vrij voor het voerbakje. Maar na een tijdje werd ze ongeduldig met wachten en kwam steeds verder tevoorschijn tot het punt werd bereikt dat ze samen met de andere speelmaatjes de voerbak begon te delen.

Haar aaien werd na enige tijd ook mogelijk. Ze voelde zich steeds veiliger bij ons en begon langzaamaan ook steeds meer kusjes en knuffels te accepteren. Wij denken dat ze nooit eerder is geaaid, niemand was in haar geïnteresseerd of wilde haar wat liefde tonen. In het begin was ze wat angstig, maar ondertussen ziet ze liefde en aandacht als iets dat zij lang heeft moeten missen en waar ze nu veel behoefte aan heeft. Wij zijn gek op dit lieve meisje, met haar hoofd opzij alsof ze je altijd vragend aankijkt, met haar bewonderende blik waarmee ze je soms aankijkt als we in de opvang aan het werk zijn.

Ze kijkt graag naar buiten, alsof ze terug denkt aan haar tijd op straat, waar ze wat meer vrijheid had. Soms probeert ze naar buiten te gaan, maar we moeten voorzichtig zijn, want we weten niet of ze terug komt en we zijn vlak aan een drukke weg gelegen. Ze is een ontzettende lieverd en ondanks dat ze geen schootkat is zoals sommigen misschien zouden willen, is ze zeker meer waard dan alleen in een drukke opvang te blijven met andere katten. Wij geloven dat als Tilty de tijd krijgt die ze nodig heeft, de liefde waar ze naar snakt en het geduld dat ze verdient, zij zich volledig open zal stellen naar haar familie en ze hen alle liefde zal geven die ze in haar kleine hart heeft. Begrijp wel dat Tilty een kat is die veel heeft meegemaakt en je kan dit ook aan haar zien. Het is nu tijd dat ze weer alle vertrouwen in de mens kan hebben en dat ze de veilige en gelukkige kant van het leven kan zien.

Ze is volledig gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd.

Mocht u interesse hebben in Tilty, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring.

 

 

  • Geboortedatum: 12-08-2015
  • Geslacht: poes
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Chip: ja

Interesse in Tilty?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!