Taro is als kleine pasgeboren kitten gevonden op straat. Hij had geluk en vond snel een pleeggezin, die voor hem zorgden en hem konden voeden tot hij in staat was om zelf te eten. Hij werd geadopteerd door een leuke dame waar hij veel van hield, maar na 4,5 jaar moest zij vertrekken naar een ander land om bij haar kinderen te zijn. Ze wilden graag Taro op een later moment meenemen, maar dat bleek helaas onmogelijk. Dus hij bleef.

Vanaf de eerste dag heeft Taro ons verrast en na al die tijd doet hij dit nog steeds. Wij werden gelijk verliefd op hem en probeerden hem te leren kennen, maar hij is heel anders dan de meeste katten. Taro heeft een sterke persoonlijkheid en alles wat hij doet hangt af van zijn humeur, van wat hij leuk vindt en wat hij haat. Hij blijft vragen naar knuffels en soms snort hij minuten lang. Maar op andere momenten, slaat hij ons op onze handen, vertellende dat het voor nu genoeg is met knuffelen en is hij ongelukkig met het feit dat wij die signalen zelf niet direct zagen. Want waarom moet een kat altijd alles uitleggen aan mensen?

Hij was niet gewend aan zo veel katten en mensen maar nu voelt hij zich zo ongeveer thuis bij ons, ondanks dat het niet altijd makkelijk voor hem is. Er zijn momenten dat hij zijn buik laat zien, als een uitnodiging om te spelen, stoeien of knuffelen of poseert in de leukste posities. Hij houdt van hoger gelegen plekken en soms vindt je hem slapend op de koelkast of een kast. Hij kan zelfs in slaap vallen terwijl hij rustig zit en om zich heen kijkt! Er zijn geen gesloten deuren voor Taro, hij kan alles openen! Zijn gedeelte is de keuken want daar zijn minder katten, maar als hij wil, kan hij de andere katten bezoeken door trots rond te lopen, te blazen naar degenen die in de weg staan en respect af te dwingen. En toch komt hij snel terug gerend als hij een kat tegenkomt die niet bang voor hem is.

Taro is de eerste die gezien wordt door iedereen, je kan hem gewoon niet missen. Hij is erg knap en nieuwsgierig. Dus is hij altijd in de buurt. Verschillende vrijwilligers hebben verschillende tactieken met hem. Een vrijwilliger met heel veel geduld probeerde niet te reageren op Taro's stemmingsveranderingen en aaide hem altijd heel lief. Taro accepteert het daarom nu om opgepakt te worden. Ander vrijwilligers spelen Taro's spel mee en vinden het niet erg om wat krassen te hebben, aangezien hij niet diep of hard krabt, hij wil alleen een punt maken. Soms, geeft hij waarschuwingsgeluiden alsof hij wil zeggen dat hij met rust wilt worden gelaten, dat hij niet wil spelen of knuffelen en als we niet luisteren, kunnen we gekrabd worden, om hem vervolgens na 5 minuten weer terug te zien en zijn buikje te laten zien aan ons!

Wij houden gewoon van deze jongen en hebben hem tot nu toe nog niet gepromoot omdat we dachten dat niemand behalve wij zo een kat zal accepteren. Maar waarom zou hij de rest van zijn leven in een plek doorbrengen die hij eigenlijk niet zo heel leuk vind, een plek waar hij niet alle aandacht ontvangt die hij verdiend en altijd moet delen met de anderen? Omdat Taro zich altijd gedraagt als een royalty en hij zijn eigen rijk zou moeten hebben om over te heersen! Hij is lief en vriendelijk maar ook beschermend en eist respect; hij doet niet wat mensen hem vertellen en leeft zijn eigen leven op zijn eigen manier. Hij houdt van aandacht en knuffelen maar wil ook rust en ruimte; hij is heel erg slim, soms denk je dat hij antwoord geeft op alles wat je zegt, maar op andere momenten komt hij in de problemen en geeft de liefste reacties, als een kitten die naar zijn moeder rent voor bescherming. Hij wil zijn eten graag apart, in zijn bakje en controleert wat de anderen eten. Dit is onze Taro, de meest knappe en intelligente jongen, een kat wiens persoonlijkheid je elke dag moet achterhalen en je nog verrast, een kat die je verliefd doet worden.

Hij is volledig gevaccineerd, gechipt en gecastreerd.
Hij is nu nog in Roemenië, maar kan met enkele weken naar Nederland komen!

Mocht u interesse hebben in Taro, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring.

 

 

  • Geboortedatum:14-08-2011
  • Geslacht: kater
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Chip: ja
Deel dit bericht!