Dusty verdient een mooie oude dag

Dusty is een beste oude heer, een mooie herder mix. Hij is 60 cm groot en een klein beetje te dik. Deze senior is al op leeftijd, maar hoe oud hij echt is, weten we niet. In Roemenië hadden ze hem op 13 jaar geschat, maar de dierenarts in Duitsland zegt dat hij niet ouder dan 10 is. Zijn tanden zijn wel slecht, maar de rest van zijn lijf niet.
De arme ziel heeft een zwaar en moeilijk leven gehad, zijn verhaal heeft vele donkere bladzijden.
In 2014 is hij gered uit het dodingstation in Botosani, een stad in Roemenië. Hij werd daarna een jaar lang opgevangen in een privé asiel, maar deze opvang werd door de autoriteiten gesloten. Toen is hij in juni 2015 samen met nog meer honden naar het open asiel van SOS Dogs in Roemenië gebracht.
Zes jaar lang heeft hij in het open asiel in Sisterea gewoond. Hij leefde er buiten samen met andere honden en met zijn dikke vacht kon hij goed met de kou omgaan.
Dit jaar leek het geluk hem toe te lachen, hij mocht naar Duitsland komen waar hij van zijn pensioen mocht gaan genieten en zijn oude dag binnen in huis zou mogen slijten.
Helaas was zijn geluk maar van korte duur. De andere twee honden in huis waren het niet eens met zijn komst, en al na korte tijd werd besloten dat Dusty dan maar weer weg moest. Nu is hij in een pension, het Gasthuis für Tiere, van de Stichting ITV Grenzenlos.
Zij hebben onze hulp ingeroepen, want dit is niet waar ze voor hem op hadden gehoopt. Hij verdient het zo om eindelijk eens in huis te mogen leven. Op zijn leeftijd heb je, nog meer dan anders, warmte en geborgenheid, liefkozingen en gezelschap nodig.
Dusty is fit en kan nog steeds ontspannen maar best lange wandelingen maken. Voor een wandeling van een uur draait hij zijn pootje niet om. Hij vindt het ook heel leuk om als je een balletje gooit en rent er dan blij achteraan.
Dusty heeft een prettig karakter, hij is erg lief en leuk. Hij is dol op mensen en ontzettend blij met aandacht en liefkozingen. Hij is heel erg knuffelig en aanhankelijk, soms zelfs een beetje te. Maar we snappen het wel, hij heeft zoveel in te halen.
We wensen dat we goede baasjes voor hem vinden die hem willen laten genieten van een mooie oude dag. De trouwe Dusty zal daar heel dankbaar voor zijn. Hij heeft wel ruimte nodig, een grote tuin waarin hij graag vertoeft. Voor de rest is hij snel tevreden.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Dusty dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam. Hij verblijft nu nog bij de Duitse Stichting in Noord-Duitsland maar kan binnenkort naar Nederland komen.

Meer info

Dusty is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 10 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: herder mix
  • Schofthoogte: ± 60 cm
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!