Bruno verdient een beetje geluk

Bruno is de naam van deze grote bruine hond van ongeveer 2,5 jaar. Hij is een paar maanden terug gevonden, niet ver van het asiel van SOS Dogs vandaan. We weten niet wat er met hem gebeurd is, maar hij was er slecht aan toe toen ze hem aantroffen. Een groot deel van zijn poot ontbrak, het leek wel aangevreten en het was flink ontstoken. We zullen je de akelige foto’s besparen, maar wat moet de stakker ontzettend veel pijn hebben gehad.
Voor de dierenarts zat er niet veel anders op dan de poot te amputeren. Bruno is inmiddels hersteld en redt zich nu aardig op drie poten. Op het filmpje zie je hoe hij loopt, hij is gewend aan de riem en heeft flink de pas er in.
Bruno wordt opgevangen in het asiel in Sisterea en daar doet hij het goed tussen alle andere honden. Hij is een vriendelijke en rustige hond.
Deze grote pechvogel heeft recht op een beetje geluk, een fijn hondenleven bij mensen thuis. We hopen dat er lieve baasjes zijn die geen probleem hebben met zijn handicap en hem willen adopteren.

Update Bruno oktober 2021:

Bruno zit nu in een pleeggezin in Oradea en zij vertellen over hem:

Bruno is een dappere en zeer intelligente hond. Hij is erg knuffelig en vindt het heerlijk om op de bank te knuffelen en altijd bij je in de buurt te zijn.
Maar hij heeft absoluut zijn eigen mening en neemt zijn eigen beslissingen. Er is niet veel dat hem van streek kan maken, maar mocht het toch gebeuren, dan handelt hij razendsnel en oriënteert hij zich op zijn baasje of hij hem een ​​instructie geeft. Bruno woont samen met drie andere honden en blaft nauwelijks en blaft nooit zonder reden. Hij checkt eerst de situatie en besluit dan of hij er met een blafje op wil reageren.
Bij de andere honden komt hij zonder problemen op de eerste plaats, hij let op zijn roedel. Met mannetjes kan hij niet zo goed opschieten, maar met vrouwtjes heel goed. Hij is zeer gevoelig en reageert sterk op emoties en druk.
Hij moet nare dingen hebben meegemaakt, want er was een keer een kort incident en ik duwde hem een ​​beetje opzij en hij schreeuwde aan het spit en rende het huis in en trok zich volledig terug. Bevend en overstuur kalmeerde hij snel en gaf hij zich onmiddellijk over. Hij is een zeer gevoelige kameraad die onvoorwaardelijk van zijn baasje houdt. Hij heeft geduld nodig, want als hij je niet begrijpt, wordt hij koppig en weigert zijn werk te doen. Hij past zich snel aan, maar heeft begeleiding nodig! Als hij het gevoel heeft dat hij dit niet heeft, handelt hij volledig zelfstandig en negeert hij je.

Bruno loopt goed mee aan de riem. Ondanks zijn handicap en zijn huidige zwaarlijvigheid zijn twee lange wandelingen voor hem voldoende,  waarin hij kan ravotten en zijn omgeving kan verkennen. Hij vindt het heerlijk om in bladeren en aarde te rollen. Maar hij heeft een hekel aan water. Hij heeft een sterk jachtinstinct en waarin hij begeleiding nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij een Rhodesian Ridgeback is!! Als hij niet zo dik zou zijn zou je het beter kunnen zien.
Bruno is zindelijk en  kan zonder problemen alleen thuis blijven. Hij vindt het heerlijk om in mijn tuin in het hondenhok te vertoeven als ik niet thuis ben. Maar nu is het buiten koud en ik wil dat hij binnen blijft. Hij heeft nooit iets gedaan. Hij slaapt op de bank en wacht geduldig. Hij is zo’n goede hond.

Baasje worden?

Bruno is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Bruno, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Bruno is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 350,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2,5 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!