Nyssa verdient alle geluk

Nyssa is een prachtig hondje om te zien met een mooie black and tan vachttekening, met boven haar oogjes twee vlekjes als wenkbrauwtjes en grappige omgevouwen oortjes. Ze is een jonge hond van ongeveer 1 jaar oud en ze is middelgroot.
Toen ze klein was, is ze samen met haar broertjes en zusjes gevonden op een begraafplaats in de stad Oradea door de mensen van SOS Dogs in Roemenië. Hun moeder troffen ze dood aan, die was gedood door de andere zwerfhonden op de begraafplaats.
Sorry voor het verdrietige verhaal, maar het is de waarheid en helaas nog niet alles, want kort daarna stierven de twee broertjes aan Parvo.
Daarna is Nyssa samen met haar zusjes Nalah en Nasca opgevangen en verzorgd in het asiel van SOS Dogs in Sisterea. Ze zaten er samen buiten in een verblijf, een omheind veldje waar hondenhokjes in staan.  Op het korte filmpje zie je een beetje hoe het daar is en zie je hoe enthousiast ze is als een van de verzorgers er is.
Nyssa en haar zusjes mochten mee op reis en zijn nu in onze opvang in Didam. Nyssa is nog heel onzeker en verlegen, ze durft nog niet echt naar mensen toe te komen. Ze is wel dol op eten, en voor een lekker koekje komt ze wel naar je toe en eet ze uit je hand, maar ze laat zich nog niet aanhalen.
Ze is heel lief en zal nooit boos of lelijk doen, maar ze zal heel veel tijd nodig hebben om te wennen en vertrouwen te krijgen. Ze heeft goede baasjes nodig die ervaring hebben met bange honden en die haar kunnen helpen en leren dat ze veilig is en dat het leven ook erg leuk kan zijn.
Lieve Nyssa heeft in haar korte leventje al heel wat meegemaakt, en verdient nu alle geluk van de wereld. Ze heeft veel in te halen en we hopen voor haar lieve mensen te vinden, die haar met geduld en liefde willen laten zien hoe mooi een hondenleven kan zijn.

Baasje worden?

Nyssa is in Nederland. Mocht u interesse hebben in Nyssa dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar te bezoeken en op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Nyssa is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 350,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Geboortedatum: 04-07-2021
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!