Oscar lief donker snoetje

Oscar is een lief reutje van bijna 3 jaar oud. Hij is een kleine middelmaat en weegt zo'n 11 kilo. Dit mooie mengelmoesje heeft een bijzonder vachtje, “gestroomd” of “brindle” heet zo’n streepjespatroon. Met zijn donkere snoetje en bruine oogjes kijkt ze ons vanaf de foto's vragend aan.  Wat zou er toch in dat koppie omgaan?
Iulia* heeft Oscar toen hij nog een piepklein pupje was gevonden. Dat was in Floresti een gemeente in het oosten van Roemenië en in de buurt van Campina, waar Iulia haar asieltje heeft.
De kleine gup was samen met zijn broertjes en zusje gedumpt en aan zijn lot overgelaten, midden in de zomer, ergens buitenaf in de velden.
De puppy's waren ten dode opgeschreven en zijn op het nippertje gered. Ze hebben ontzettend veel geluk gehad dat Iulia ze, per toeval, heeft gevonden. Ze volgde een zwangere hond die ze probeerde te vangen, en toen ontdekte ze de kleintjes ergens in het gras.
Sinds die dag is Oscar samen met zijn zusje en broertjes, ze zijn met z'n viertjes, in het asieltje van Iulia opgevangen. Hij  is er opgegroeid en volwassen geworden.
Oscar is een leuk hondje, hij is heel speels en lief. Een prachtig hondje die meer verdient dan een leven in een asiel. In het asieltje van Iulia wordt hij goed verzorgd hoor, maar het zou veel beter zijn als hij in huis mag wonen, bij lieve baasjes waar hij alle aandacht en liefde krijgt.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Oscar is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Oscar, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Oscar is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± bijna 3 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± kleine middelmaat
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!