Newton je smelt weg

Op een dag, toen één van onze vrijwilligers onderweg naar zijn werk was, zag hij een zwarte vlek in een oude stenen muur. Op zich niet raar, tot deze zwarte vlek begon te bewegen, alsof het zichzelf beter probeerde verschuilen in het gat dat er was. Tot zijn verbazing, zag hij dat er een kleine kitten in lag, zo hoog dat hij zelfs moest klimmen om bij haar te komen. Dit lukte, en ondanks het blazen en mauwen dat ze deed, lukte het hem om haar eruit te krijgen zonder zelf gekrabt of gebeten te worden, en bracht haar mee naar kantoor. In het begin dacht iedereen dat de kitten een mannetje was en ze noemden hem Newton. Tot hun verrassing bleek uiteindelijk dat Newton toch een dame was, maar de naam is tot op de dag van vandaag aangehouden.
Ze werd naar een pleegopvang gebracht, nadat ze op kantoor eerst voer heeft gekregen van de medewerkers die daar werkten, en waarschijnlijk de hele dag om haar heen heben gehangen. Ze was echter veel te hongerig om zich daar iets van aan te trekken. Eenmaal aangekomen bij de pleegopvang kon ze niet goed kiezen: Er waren dagen dat ze de liefste kitten van de hele wereld was, de braafste, grappigste en leukste en er waren dagen dat ze bang leek voor de mensen die ze ontmoette. Toen ze naar de kattenopvang kwam, kon Newton goed wennen aan de andere katten, maar niet aan mensen. Ze verstopte zich vaak, kwam tevoorschijn om te eten en als ze dacht dat wij haar niet konden zien, ging ze lekker spelen met de andere, jongere katjes.
Uiteindelijk koos ze één vrijwilliger uit en volgde hem overal waar hij heen ging en knuffelde hem zelfs- letterlijk, ze legde haar pootjes op zijn wangen en gaf met haar neus kopjes : ) ) - En liet dan haar buikje aan hem zien. Zodra ze zijn stem hoorde, rende ze gelijk naar hem toe om hem te knuffelen. Onze conclusie was dat zij veel knuffels, en affectie nodig heeft en over haar buikje gewreven wil worden, zelfs al staat ze maar één persoon toe in haar leven. En het bleek dat we gelijk hadden: Toen deze vrijwilliger niet naar de opvang kwam gedurende een aantal dagen, verstopte ze zich voor 2-3 dagen, en kwam toen naar ons toe voor kusjes! Ze liep rondjes om ons heen, kwam op schoot, zat daar trots en lief, en toen..kregen wij ook DE knuffels! Je kan niet geloven hoe blij wij hier mee waren, wij konden eindelijk met Newton knuffelen en haar kusjes geven want ZIJ vraagde hierom! Het was een geweldige ervaring, en alles dat wij voor haar wilden!
Nu is het tijd voor onze kleine meid- die ondertussen niet zo klein meer is, maar nog wel altijd een kitten voor ons is-om naar haar gouden mandje te gaan. Zij zal zich in het begin eerst een tijdje verstoppen en heeft daarom tijd en geduld van haar nieuwe familie nodig om je te leren kennen en zich veilig te voelen in haar nieuwe huisje, maar na verloop van tijd, nou bereid je maar voor om weg te smelten, want Newton is één van de liefste katjes die je ooit zult ontmoeten!

  • Geboortedatum: 20-05-2019
  • Geslacht: poes
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Chip: ja

Meer info

Newton is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt, getest op FIP en heeft een Europees dierenpaspoort.
Newton is nu in Nederland. Zij is te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam van maandag t/m zondag na telefonische afspraak.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Newton, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden en het adoptiecontract.