Miss zoekt een lief geduldig baasje

Toen ze nog maar 2 maanden oud was, zocht Miss haar toevlucht op een gevaarlijke plek: een rotonde, op de kruising van een aantal zeer drukke wegen. Hoe ze daar terecht is gekomen, zullen we nooit weten, maar ze had geluk dat ze daar levend aankwam, als je bedenkt dat ze tussen de auto's door moest rennen. Ze had zelfs nog meer geluk toen ze werd opgemerkt door een van onze vrijwilligers, die geen twee keer nadacht en haar auto daar stopte en het grootste deel van het verkeer blokkeerde om haar te redden. Had ze dat niet gedaan, of was het haar niet gelukt, dan was Miss waarschijnlijk de zoveelste arme kat geweest die was doodgereden door een voortrazende auto. Gelukkig is onze vrijwilliger, ook al heeft ze wat schrammen en beten opgelopen omdat Miss doodsbang was, erin geslaagd haar van die plek te redden en in veiligheid te brengen in een pleeggezin.
Blijkbaar heeft dit avontuur echter diepe sporen nagelaten bij de kleine Miss. Ondanks dat ze mager, vies en hongerig was, weigerde ze in het begin te eten en zich te laten verzorgen. Ze verstopte zich overdag, uit de buurt van haar redder die ze waarschijnlijk als een bedreiging zag. Ze gaf zich al snel gewonnen en accepteerde toch maar het eten dat ze kreeg, maar ze verstopte zich nog steeds totdat alle lichten uit waren en alles rustig was. Dan kon haar pleegmoeder haar rond laten lopen en spelen, maar op het moment dat ze beter wilde kijken, verdween ze weer. Het ging al iets beter toen ze een vriendje kreeg, ook een geredde kitten genaamd Monty. Ze was zo blij om hem te ontmoeten! Ze speelden zelfs overdag samen en groeiden samen op voor de komende 3 maanden, toen ze uiteindelijk naar de opvang kwamen, waar de dingen een vreemde wending namen: Monty, die altijd vriendelijk was tegen zijn pleegmoeder en mensen, werd verlegen en liep meestal van ons weg, en Miss veranderde van gedachten en besloot mensen een kans te geven, ook al was ze in het begin erg voorzichtig.
Van ons allemaal koos ze één vrijwilliger, degene die de meeste tijd met haar doorbracht en haar al het lekkere eten gaf 😛 Voor deze persoon is Miss absoluut geweldig: ze heeft constant iets te zeggen, ze staat erop om te "helpen" bij de dagelijkse activiteiten, ze klampt zich vast aan haar rug en nek, laat zich ronddragen als een prinses en staat erop om haar overal te volgen! Natuurlijk probeerden de anderen het prinsesje ook "om te kopen" met knuffels, knuffels en eten, het lukte bijna maar haar eerste liefde als het op mensen aankomt zal altijd haar voorkeur hebben. Wij, de rest van ons, worden wel getolereerd, soms vereerd met haar liefde en knuffels maar ze is het gelukkigst als ze haar "echte" mama ziet ❤ Goed genoeg, als Miss gelukkig is, zijn wij gelukkig!
Tegen vreemden is ze in het begin niet vriendelijk, ze kijkt liever een tijdje naar ze en als ze een paar keer terugkomen, voelt ze zich veilig genoeg om zich ook bij hen te laten zien. Miss is een zeer energieke kat, ondanks dat ze klein en mager is, net een ballerina. Ze rent als de wind, speelt, springt en is op zoek naar speelgoed of katten om mee te spelen. Ze begint meestal de "problemen" door iemand lastig te vallen die slaapt of geen zin heeft om te spelen, en toch is zij degene die eindeloos miauwt en klaagt als de dingen niet gaan zoals zij wil. We moeten toegeven, ze wordt verwend en daar houdt ze van! We proberen allemaal haar hart te winnen, want ze is gewoon speciaal! Speciaal en lief, speels, energiek, spraakzaam en absoluut prachtig ❤ Je kunt Miss niet missen als je naar onze opvang komt, ze laat zich op een bepaalde manier opmerken, zelfs van een afstand.
Nu zou Miss, ook al lijkt ze vrede met ons te hebben, echt heel graag haar eigen gezin willen. Ze verdienen er allemaal een, maar sommigen hebben er meer behoefte aan dan anderen en zij is er zo een die veel meer nodig heeft dan wij kunnen bieden. Miss heeft zeker geduld nodig in het begin, en tijd om zich aan te passen en haar vertrouwen te winnen in nieuwe mensen, maar dat zal snel genoeg komen. Ze heeft als kitten al veel meegemaakt en ook het leven in de opvang is niet altijd makkelijk, of het voor de derde keer veranderen van omgeving. Maar als ze eenmaal bevrijd is van haar angsten, zal ze zoveel vreugde en geluk brengen in haar nieuwe huis, vooral als ze weet en voelt dat ze veilig is, geliefd, verwend en verzorgd. Dan zal onze Miss eindelijk echt gelukkig zijn!
Baasje worden?

Miss is in Nederland. Mocht u interesse hebben in Miss, dan ontvangen we graag een bericht met uw situatie en eventuele ervaring met katten. Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Miss is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt, getest op FIV en FELV (negatief) en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 150,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen. Lees ook het adoptiecontract.

    • Geboortedatum: 18-09-2022
    • Geslacht: poes
    • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
    • Chip: ja

Deel dit bericht!