Alain is een lieve trouwe hond

Deze lieve zachte en trouwe hond heet Alain! Hij is ongeveer 1,5 jaar oud en zo’n 50 cm groot. Toen hij nog een pup was, is hij samen met zijn broer Delon door dierenbeschermers op een veld in de buurt van de plaats Margitha in Roemenië gevonden. Ze zijn daar toen het heel heet was opzettelijk gedumpt, lange blootstelling aan de hitte zou hun dood hebben betekend. Gelukkig werden ze op tijd gered en bij het asiel afgegeven, waar ze gedurende verschillende weken medisch zijn behandeld en verpleegd. Daarna zijn ze in het open asiel van SOS Dogs in Sisterea opgevangen en samen opgegroeid. Zijn broer Delon is toen hij ongeveer 1 jaar oud was geadopteerd  in Duitsland.

Alain is al een tijdje in Nederland en we hebben deze mooie knul beter leren kennen.  Hij heeft een zachtaardig karakter, en is absoluut niet dominant. Hij is heel sociaal naar de andere honden toe, maar soms nog wel een beetje onzeker. Sommige dingen vind hij spannend.
Alain is ontzettend lief, is graag bij je, gooit zich op zijn rug zodat je hem over zijn buik kan aaien. Hij houdt enorm van knuffelen. Hij is het liefst lekker bij je in de buurt, ligt graag bij je. Hij houdt van lange wandelingen en loopt perfect mee aan de riem en trekt niet. Hij loopt ook los met je mee. Samen hardlopen vindt hij erg leuk.
Alain is zindelijk, heel slim en kan even alleen thuis blijven. We zoeken voor deze knuffelkont een plekje waar hij lekker veel bij zijn baasje kan zijn. Hij is een ontzettende trouwe knul, die iemand heel gelukkig gaat maken!

Meer info

Alain is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Alain wordt opgevangen in een gezin in Doesburg en is daar te bezoeken. Kom met hem kennismaken!

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Alain, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring.
Een adoptiecontract en huisbezoek horen bij de adoptieprocedure.

  • Leeftijd: ± 1,5  jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: 50 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte), HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Alain? Stuur een berichtje:

Deel dit bericht!