Nora leuk middelgroot hondje

Nora is een mooi hondje van 2 jaar oud, in haar paspoortje staat januari 2019 als geboortedatum. Ze is een leuk middelgroot mengelmoesje van ongeveer 45 cm hoog.
Nora heeft in haar jonge leventje al heel wat meegemaakt. Ze moest voor zichzelf zorgen en leefde op straat, totdat ze werd gevangen door de hondenvangers. Zo kwam ze in het gemeente asiel van Oradea, een stad in het westen van Roemenië, terecht. Een gemeente asiel in Roemenië is een dodingstation, en haar wachtte dus een akelig lot.
Maar gelukkig is ze op tijd van deze plek weggehaald. In januari van dit jaar is ze door de mensen van SOS Dogs in Roemenië gered en sindsdien wordt ze opgevangen in hun asiel in Sisterea.
Nora is een speels en vrolijk hondje en ze kan het goed met de andere honden in het asiel vinden. Ze vindt het wel gezellig met zoveel soortgenootjes om haar heen.
Ze loopt goed mee aan de riem, dit had ze al onder de knie. Ze moet dit ooit geleerd hebben en heeft dus vast in het begin wel baasjes gehad. Ook heeft ze in het verleden een ongeluk gehad, dat is nog te zien aan haar voorpootje. Haar pootje is hersteld, maar is niet helemaal zoals het hoort te zijn en ze hinkt daarom een beetje.
We hopen dat dit haar kansen op een baasje niet hindert. Ook dit lieverdje met een klein 'mankementje' verdient een goed hondenleven bij mensen thuis.

Baasje worden?

Nora is nog in Roemenië en kan binnenkort naar Nederland komen. Mocht u interesse hebben in Nora, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Nora is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± 45 cm
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!