Africa lief donker snoetje

Africa is een lief teefje van ongeveer 2,5 jaar oud. Ze is een kleine middelmaat en weegt zo'n 11 kilo. Dit mooie mengelmoesje heeft een bijzonder vachtje, “gestroomd” of “brindle” heet zo’n streepjespatroon. Met haar donkere snoetje en bruine oogjes kijkt ze ons vanaf de foto's vragend aan.  Wat zou er toch in dat koppie omgaan?
Iulia* heeft Africa toen ze nog een piepklein pupje was gevonden. Dat was in Floresti een gemeente in het oosten van Roemenië en in de buurt van Campina, waar Iulia haar asieltje heeft.
De kleine meid was samen met haar broertjes gedumpt en aan haar lot overgelaten, midden in de zomer, ergens buitenaf in de velden.
De puppy's waren ten dode opgeschreven en zijn op het nippertje gered. Ze hebben ontzettend veel geluk gehad dat Iulia ze, per toeval, heeft gevonden. Ze volgde een zwangere hond die ze probeerde te vangen, en toen ontdekte ze de kleintjes ergens in het gras.
Sinds die dag is Africa samen met haar broertjes in het asieltje van Iulia opgevangen. Ze is er opgegroeid en volwassen geworden.
Africa is een speels hondje, ze is heel lief en aanhankelijk. Een prachtig hondje die meer verdient dan een leven in een asiel. In het asieltje van Iulia wordt ze goed verzorgd hoor, maar het zou veel beter zijn als ze in huis mag wonen, bij lieve baasjes waar ze alle aandacht en liefde krijgt.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Africa is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Africa, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Africa is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2,5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± kleine middelmaat
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!