Thor de grootste pechvogel

Grote blonde knuffelbeer Thor is een enorme lieverd en een oude jongen, zijn leeftijd is geschat op 10 jaar.
De arme hond is een van de grootste pechvogels in het asieltje van Iulia*. Hij is vorig jaar zwaargewond gevonden met al zijn poten gebroken. Wat moet de stakker ontzettend veel pijn hebben gehad.
Ze hebben hem naar de dierenarts gebracht en daar is hij van februari tot september gebleven voor de operaties en om te herstellen. Hij moest namelijk weer leren lopen. Na veel intensieve zorg gaat het gelukkig een stuk beter met hem.
Hij kan zich weer een beetje redden, hij hobbelt en komt langzaam vooruit. Zijn tempo is traag en op z’n dooie akkertje snuffelen is belangrijker dan ‘meters maken’.
Hij wordt opgevangen in het asieltje van Iulia maar wij hopen dat het ons lukt lieve baasjes voor hem te vinden waar hij lekker in huis, in een warme mand, mag genieten van zijn oude dag. Waar hij zoveel kan slapen als hij wil en lekker verwend wordt. Hij verdient het zo, deze grote lieve lobbes, een paar mooie, laatste jaren!

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Thor is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Thor, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Thor is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 10 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!