Tessa rustige herderin

In 2013 is deze mooie herderin geboren. Haar naam is Tessa en ze is ongeveer 53 cm groot. Opvallend aan haar is haar korte staart, deze is niet gecoupeerd, maar was al zo bij de geboorte. Tessa had een goed baasje en leefde buiten op het erf, zoals zoveel honden in Roemenië. Het is daar veel gebruikelijker dat honden niet binnen in huis, maar altijd buiten in de tuin of op het erf zijn.
De jaren gingen voorbij en ze woonde al vier jaar op dit adres totdat haar baasje plots overleed. Helaas was er niemand meer om voor haar te zorgen en de buren brachten haar daarom naar het open asiel van SOS Dogs in Sisterea.
Dat was in 2017 en Tessa leeft dus nu al drie jaar in het asiel. Hier is zij ook altijd buiten en heeft een hondenhokje om in te schuilen. Ze is niet alleen, want er zijn heel veel soortgenootjes om haar heen. Ze kan met alle honden goed overweg. Ze is rustig en houdt zich vaak afzijdig, haar motto is; vermijd elk gevecht.
Ze heeft een heel mooi karakter, ze is een lief, kalm en vriendelijk wezen, er zit absoluut geen kwaad in haar. Tessa, met haar hart van goud, is op zoek naar een gezellig, maar niet te druk huis met mensen die net als zij van rust en stilte houden.
Tessa kent het leven in huis nog niet, ze heeft altijd buiten geleefd, dus ze zal nog wel even moeten wennen. Maar wij denken dat ze er ontzettend van gaat genieten en dat gunnen wij haar zo!

Meer info

Tessa is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Tessa is nog in Roemenië, maar kan binnen enkele weken naar Nederland komen. Zij is dan te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag, op afspraak.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Tessa, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring.
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!
  • Leeftijd: ± 7 jaar
  • Geslacht: teef
  • Ras: herder
  • Schofthoogte: ± 53 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja