Spiky verslaafd aan knuffeltjes

Dit is Spiky, een leuk reutje van ongeveer 1,5-2 jaar oud en een klein middelmaatje.
Begin februari is hij langs de kant van de weg gevonden in Breaza, een dorpje in het westen van Roemenië. Iulia* werd gebeld en heeft hem daar opgehaald en ging snel met hem op weg naar een Trauma Surgery Vet. Ze bracht hem met spoed naar Boekarest, omdat in de omgeving geen dierenartsen zijn die ’s nachts open zijn voor eerste hulp. En omdat haar eigen auto niet veilig was om zoveel kilometers te rijden, moest ze daarvoor de taxi naar Boekarest nemen.
Toen hij werd gevonden, had hij meerdere verwondingen en kroop hij van de pijn. Ze geloofden dat ofwel zijn pootjes beschadigd waren of dat zijn bekken was gebroken. Hij had heel veel pijn en kon niet opstaan.
Maar bij de dierenarts bleek dat het gelukkig niet ernstig was. Hij is behandeld, kreeg medicijnen en zou er helemaal weer bovenop komen.
Het is nu ruim een maand later en het gaat het goed met hem, hij is helemaal hersteld!  Daarom is het tijd om een goed thuis voor hem te zoeken.
Hij is weer blij en loopt met een vrolijke lach op zijn toet rond. Spiky is een heel speels knulletje, hij kan zich goed zelf vermaken en hij kan goed met teefjes samen. Met reutjes gaat het niet zo goed.
Hij is dol op mensen en verslaafd aan knuffeltjes. Er is vast wel iemand die van knuffelen houdt en die een mandje vrij heeft voor deze leuke kleine vent.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Spiky is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Spiky, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Spiky is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1,5 -2 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± kleine middelmaat
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!