Roxana een intelligente hond

Roxana is een teefje van 1,5 jaar oud. Ze heeft een schofthoogte van 50 cm en weegt 22 kg.
Ze groeide samen met haar zus op langs de kant van een drukke weg in Groși, een stad in provincie Arad in Roemenië. De twee overleefden dankzij enkele mensen bij de wegenbouw die hen eten gaven, maar ze liepen constant gevaar om door auto's te worden geraakt.
Ze brachten minstens 6 maanden op straat door... volgens mensen in de stad waren ze ongeveer. 4-5 maanden oud toen ze werden achtergelaten. Lilla en Öcsi, vrijwilligers bij SOS Dogs vonden ze toen ze ongeveer 1 jaar oud waren. Roxana's zus is inmiddels geadopteerd, dus nu is het de beurt aan Roxana.
Dit is wat Lilla vertelt over Roxana:
Roxana is een liefhebbende hond met een groot hart die voor altijd dol zal zijn op haar toekomstige baasjes. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en gaat er graag voor op haar rug liggen, want ze is dol op kriebels op haar buik.
Ze is intelligent, leert ongelooflijk snel nieuwe commando’s en luistert heel goed naar haar pleegouders, houdt van lekkers en snacks en leert heel snel vooral als er een lekkere beloning tegenover staat.
Ze zit momenteel in een opvang samen met 6 andere honden en ze is vriendelijk met allemaal. Ze speelt graag zowel met andere honden als met haar pleegouders.
Haar enige fout is dat ze het instinct van een jachthond heeft voor katten en kleine dieren, dus ze kan niet in een huishouden met katten wonen.

 


Roxana is geadopteerd!

Maar er zijn nog zo veel lieve honden die een goed baasje zoeken,
dus kijk a.u.b. eens naar deze snoetjes:

Honden in Nederland

Pups en jonge honden

Volwassen honden

  • Leeftijd: ± 1,5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± 50 cm
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!