Motzok grote vriendelijke hond

Motzok is een superlieve, grote en oudere hond. Hij is bijzonder om te zien, met zijn karakteristieke zwart-witte kop. Dit is wat we weten van zijn verleden:
Hij leefde samen met twee teefjes op straat in de stad Oradea in Roemenië en was geliefd bij veel mensen en werd door hen gevoerd. Maar helaas waren er andere mensen die over deze honden klaagden en ze werden door hondenvangers gevangen. Iemand heeft toen SOS Dogs gesmeekt ze daar weg te halen omdat ze zo lief en vriendelijk zijn. Dat hebben ze gedaan en sinds die tijd werd hij opgevangen in het open asiel van SOS Dogs in Sisterea. In de tijd dat hij nog op straat leefde, heeft hij een auto-ongeluk gehad. Hij is toen geopereerd en werd daarna weer op straat uitgezet. Nu hinkt hij met zijn achterste poot die slecht genezen is. Maar volgens de dierenarts is er niks meer aan te doen. Hij heeft er geen pijn meer aan, maar hij kan ook geen lange afstanden lopen.
Hij is sinds kort in Nederland, in onze opvang in Didam. Je ziet duidelijk dat hij slecht loopt met zijn achterpoot, hij redt zich goed, maar hij is geen hond waar je lange wandelingen mee kunt maken. Hij is wel graag buiten en om een beetje te snuffelen en rond te hobbelen.
Hij is een rustige en gezellige hond die graag in je buurt is. We denken dat hij ouder is dan de 7 jaar die in zijn paspoort staat omdat hij zo gemoedelijk, wijs en kalm is.
Hij is zonder problemen hier in de roedel honden die op de boerderij wonen opgenomen en hij gedraagt zich voorbeeldig in huis. Het is ongelooflijk hoe lief hij is, zo vriendelijk tegen alle mensen en voor andere honden. Hij houdt van knuffelen en geniet van alle beetjes aandacht die hij krijgt, zonder opdringerig te zijn. Hij is mooi, evenwichtig en relaxed en hij past zich makkelijk aan. Hij zal bij nieuwe baasjes ook weer eenvoudig kunnen wennen.

Meer info

Motzok is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Motzok is nu in Nederland. Hij is op afspraak te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Motzok, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 7 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± 55 cm
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!