Mathilda grote lobbes

Mathilda is een grote lobbes, een wolfachtige herder kruising met een dubbeldikke vacht. Ze is ongeveer 3 of 4 jaar oud, het is een schatting want precies weten we het niet.
De lieverd is in de zomer van 2020 gevonden op straat in Paltinu, een dorpje in het oosten van Roemenië. Sinds die dag wordt ze, samen met andere honden, opgevangen in het asieltje van Iulia* in Campina. Mathilda kan over elk hek heen springen en daar maakt Iulia zich wel zorgen om. Maar ze heeft het naar haar zin in het asieltje en loopt er niet weg.
Mathilda is een reus, en als ze op je af komt lopen zul je onder de indruk zijn hoe groot en mooi ze in het echt is. Ze is dus imposant, maar ze is nog zoveel meer. Ze is speels en enthousiast,  grappig, aanhankelijk en zachtaardig. Soms is ze zo blij je te zien dat ze onhandig en lomp tegen je aan springt. Ze wil graag je aandacht en lukt het niet, dan probeert ze je te verleiden en kijkt je allerliefst aan en geeft uit zichzelf een poot. Toe nou, aai mij of speel met mij!
Als Mathilda maar mensen om haar heen heeft, is ze tevreden. We zijn voor haar op zoek naar lieve baasjes, die wel een grote dosis hondenliefde kunnen gebruiken.
Wie houdt wel van een maatje meer en wil deze mooierd adopteren?

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Mathilda is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Mathilda, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Mathilda is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3-4 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: herderachtige kruising
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!