Lyly gedumpt met haar zusjes

Lyly is een middelgroot hondje van ongeveer 2 jaar oud. Ze ziet er leuk uit met haar bruine en witte vacht. Ze lijkt veel op haar zusje Layla, maar ze heeft iets minder wit op haar snoet.
In de zomer van 2019 is ze samen met haar twee zusjes gevonden. Ze waren z’n drietjes op een veld achtergelaten en moesten zichzelf maar zien te redden. Toevallig zag iemand ze lopen en zijn ze op tijd gered en kwam er een einde aan dit nare avontuur. De meiden zijn daarna naar het asieltje van Iulia* gebracht.
Eén zusje had heel veel geluk en is al snel in Duitsland geadopteerd. De andere twee, Lyly en Layla worden nu al een jaar opgevangen. Iulia en de andere vrijwilligers zorgen goed voor ze en geven ze zo veel mogelijk aandacht. Op de foto waar ze zo mooi met haar staartje omhoog staat terwijl ze achterom kijkt is ze op het terrein van het asiel. Maar er is ook een grote omheinde weide waar ze vaak met de honden naar toe gaan. Lyla vindt zo'n uitje geweldig, lekker struinen door het gras en af en toe een sprintje trekken. Spelen en stoeien met de andere honden kan ze daar ook heel goed doen.
Lyly heeft een lief karakter en is dol op mensen. Ze zal vast heel erg genieten als ze in een huis mag wonen samen met haar baasjes. Ze zal nog moeten leren hoe het leven in elkaar zit voor een gewone huishond, maar ze is een slimme hond, dus dat komt vast en zeker goed.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Layla is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Layla is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Layla, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!