Jack gevonden als kleine pup

Dit lieve koppie is van Jack, een middelgrote hond van bijna 1 jaar oud. Hij is een leuke kruising, met een mooie vachttekening en van die grappige vragende wenkbrauwtjes.
Samen met zijn broer John is hij augustus vorig jaar gevonden. De jongens waren toen nog hele kleine puppys. Harteloze mensen hadden ze gedumpt op een parkeerplaats in de omgeving van Campina. Maar gelukkig hebben dierenvrienden zich over de kleintjes ontfermd en ze naar het asieltje van Iulia* gebracht. Sindsdien worden ze daar opgevangen en verzorgd.
Dit asiel is echt heel anders dan de akelige gemeente asielen in Roemenië. Iulia en de andere vrijwilligers zorgen heel goed voor de honden, ze hebben daar mooie speelweides en ze gaan regelmatig met de honden wandelen. Ze doen hun uiterste best om ze zo goed mogelijk op te vangen en zoveel mogelijk aandacht te geven.
Je ziet het aan John, hij is blij en gelukkig. Zijn mooie zwiepstaart maakt overuren en hij maakt daarmee wel goede kans op de kwispelprijs.
Jack is dol op mensen en wil graag je aandacht. Met zijn pootjes houdt hij je vast, zodat je niet weg kan lopen: "Hallo, niet weggaan hoor, je bent er net. Blijf je gezellig bij mij?".
Hij is heel speels, zoals een jonge hond betaamt, en met zijn broer en met de andere honden kan hij heerlijk rennen, stoeien en ravotten. Lekker door het hoge gras struinen en verstoppertje spelen vindt ie ook heel leuk om te doen.
Je ziet het al wel op de foto's, hij heeft het daar best goed, maar we hopen toch dat hij niet zijn hele leven in het asiel hoeft te blijven.
Hij verdient een fijn hondenleven bij mensen thuis, een warme mand, veel knuffels en liefde en lange wandelingen in het park of bos. We zoeken goede baasjes die deze prachtige knul alles willen leren. Hij kan natuurlijk nog wel wat opvoeding gebruiken want hij kent alleen het leven in dit asiel.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Jack is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Jack is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Dan kan hij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Jack, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!
  • Leeftijd: ± 1 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja