Florica loopt weer op vier poten

Florica heet deze vriendelijke lobbes. Ze is een teefje van 1,5 jaar oud, ze is heel lief en mooi en best groot. De arme meid heeft helaas al heel veel pech en pijn gehad in haar jonge leventje.
Ze is gevonden in de berm naast de weg, in de omgeving van de stad Campina in Roemenië. Ze was aangereden door een auto en zwaargewond, allebei haar achterpoten waren gebroken. We weten niet hoe lang ze daar al lag, maar goddank is ze op tijd gevonden door dierenvrienden en zij hebben haar meteen naar de dierenarts gebracht. Ze moest aan allebei haar poten geopereerd worden en ze hoopten maar dat ze weer zou kunnen lopen. De operatie is goed gegaan en inmiddels is ze helemaal hersteld en loopt weer goed.
Ze wordt opgevangen in het asieltje van Iulia* en daar wordt ze goed verzorgd. Iulia en de andere vrijwilligers doen allemaal hun best voor de honden en proberen ze zoveel mogelijk aandacht te geven. Het is echt een goede opvang en totaal anders dan de akelige gemeente asielen in Roemenië waar de honden het heel slecht hebben of zelfs gedood worden.
Bij dit asieltje hebben ze ook een grote omheinde wei voor de honden, waar ze lekker kunnen spelen en rennen. Florica vindt het heerlijk om het gras onder haar pootjes te voelen en banjert lekker door de weide.
Ze speelt ook graag met de andere honden, maar ze maakt zich niet zo druk als sommige van haar soortgenootjes. Ze is een verstandige hond en heeft een kalm karakter. Ze ligt graag te luieren en kijkt dan van een afstandje wat de anderen allemaal aan het doen zijn.
Na alles wat zij heeft mee moeten maken, verdient zij alle geluk en een heel goed thuis. Wie wil graag voor deze lieverd zorgen en geeft haar een heel fijn hondenleven?

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Florica is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Florica is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Florica, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1,5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!