Fauna lieve snoet

Fauna is een mooie Roemeense zwerfhondenmix. Ze is leuk om te zien deze grote meid van ongeveer 1,5 jaar oud en zo’n 57-60 cm groot.
Ze is gevonden op straat in de regio Sanmartin in Roemenië. Ze was op dat moment zwanger. Hoe lang Fauna al op straat heeft geleefd weten we niet. We zouden haar wel willen vragen; “Wat is er met je gebeurd, wat heb je allemaal meegemaakt?". Maar ze kan het ons helaas niet vertellen. We denken eigenlijk dat ze baasjes heeft gehad en dat ze op straat is gezet omdat ze zwanger was.
De mensen van SOS Dogs Roemenië zijn haar op gaan halen en hebben haar naar hun asiel in Sisterea gebracht en de dierenarts heeft haar gesteriliseerd. Beleid van SOS Dogs Roemenië is om zoveel mogelijk straat- en zwerfhonden te steriliseren. Sterilisatie is de beste oplossing tegen het zwerfhondenprobleem. Als het kan worden honden na sterilisatie teruggezet op hun vindplaats (Catch – Neuter – Return). Maar vaak is het niet mogelijk een hond terug te zetten, omdat ze daar niet veilig zijn. Ze besloten Fauna niet terug te zetten maar in het asiel te houden, ook omdat ze zo lief is!
Ze is nu al een tijdje in het asiel van SOS Dogs en toen wij (Team NL) in november in Roemenië waren, hebben wij haar ook ontmoet. Wat een schat van een hond! Als je haar kon zien zou je ook meteen van haar onder de indruk zijn. Ze zit graag met haar bips boven op het hondenhokje en dan kan je haar makkelijk aaien. Wat een lieve snoet, ze is echt om “om te vreten” zo lief als ze je aankijkt. De verzorgers vertellen ons dat ze een heel lief en kalm karakter heeft en dat geloven wij meteen. We zien zelf ook wel dat ze geweldig is en we smelten door haar lieve en grappige maniertjes. Ze heeft in het asiel een beste vriendin, Larisa, daar zie je haar ook mee op de foto staan. Die twee zijn zo lief voor elkaar, echt heel schattig.
Wie geeft haar een kans om te laten zien wat voor leuke lieve trouwe hond ze is? Als je denkt deze lieve schat een goed thuis te kunnen bieden, neem dan gauw contact met ons op.

Meer info

Fauna is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Fauna is in Nederland. Ze is te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam. Dat kan op alle dagen, van maandag t/m zondag, op afspraak..

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Fauna, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook! Wij zijn alle dagen telefonisch bereikbaar van 10.00-21.00 uur.
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1,5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± 57-60 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Fauna?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!