Cuci zoekt nieuwe plek

Cuci is een mooie Roemeense herdershond-mix, ze is een kruising en er zit duidelijk deels Mioritic (ciobanesc romanesc mioritic) in haar. Cuci is zo’n 4 jaar oud en 60 centimers groot.
Na lange tijd in het open asiel van SOS Dogs in Roemenië te zijn opgevangen, werd ze in mei 2020, via een Duitse stichting geadopteerd. Ze kreeg een mooie nieuwe plek op een boerderij in Noord Duitsland. Een boerderij met 22 schapen en ook kippen en veel ruimte voor Cuci. Ze doet het daar heel goed, maar toch zoekt de huidige familie een nieuwe plek voor haar.
Dat komt omdat ze geen match is met de andere hond die er al woonde. Dat is een oudere hond en Cuci is te levendig voor hem. Hij kan haar temperament niet aan en is overweldigd.
Cuci heeft meer aandacht nodig dan de familie haar kan geven. Ze heeft mentale en fysieke uitdaging nodig en ze kan nog wat opvoeding gebruiken. Nieuwe baasjes zullen haar duidelijk en consequent moeten leren wat er van haar verwacht wordt.
Cuci houdt van wandelen, ze loopt goed mee aan de riem en ze zou ook kunnen leren zonder riem mee te lopen. Met de fiets meerennen en hondensport zou ook wat voor haar kunnen zijn.
Met haar familie in Duitsland ging ze pas mee naar een feest in een restaurant en daar heeft ze zich voorbeeldig gedragen. Ze lag de hele tijd kalm en ontspannen naast de stoel.
Cuci is 4 jaar en zit vol energie. Ze heeft iemand nodig met ervaring die veel tijd voor haar en veel met haar onderneemt. We zoeken baasjes die buitenaf wonen met een grote tuin die goed omheind is waar ze naar hartenlust kan rondrennen. Een boerderij zou helemaal ideaal voor haar zijn.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Cuci dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam. Ze verblijft nu nog bij haar huidige baasjes in Noord-Duitsland maar kan binnenkort naar Nederland komen.

Meer info

Cuci is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 4 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: Roemeense Mioritic herdershond kruising
  • Schofthoogte: ± 60 cm
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!