Cretu aan beide ogen blind

Cretu is een middelgrote hond en een hele lieve jongen. Ze hebben hem gevonden aan de oever van een rivier. Hij is daar in de buurt gedumpt, zijn vorige eigenaren wilden van hem af. De arme jongen zou zich niet lang als zwerver hebben kunnen redden want hij is aan beide ogen blind.
Gelukkig heeft Iulia* hem gevonden en meegenomen naar haar asieltje. Daar wordt hij goed verzorgd en heeft hij veel hondenvriendjes als gezelschap. Hij redt zich daar wel, soms stoot hij met zijn koppie wel eens ergens tegenaan, maar eigenlijk gaat het meestal goed. Hij ervaart en “ziet” de wereld met zijn neus en oren en die doen het uitstekend. In een nieuwe omgeving moet hij natuurlijk wel weer even rustig de tijd krijgen om te leren waar alles staat, zodat hij veilig rond kan lopen.
Cretu is vijf jaar en hij gedraagt zich verder als een jonge hond, hij is heel speels en energiek. Met zijn soortgenootjes stoeit en ravot hij en heeft hij dikke pret, zo'n blije snoet heeft ie dan.
We hopen dat we een goed huisje voor hem kunnen vinden. Met zijn handicap zal dat niet makkelijk zijn, maar ook hij verdient een fijn thuis. Hij heeft zoveel te bieden, hij zal zijn baasjes vermaken met zijn speelse fratsen en ze een dubbele dosis hondenliefde geven.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Cretu is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Cretu is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Dan kan hij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Cretu, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 5 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!