Chewbaka het donkere zusje

Alle hondjes verdienen een huisje, en wij ook! Ik ben Chewbaka en ik ben samen met mijn zusjes Crazy en Mimi in het asieltje van Iulia*, hier in Roemenië.  Wij zijn al best lang hier, vanaf dat we hele kleine puppies waren.
Vorige zomer hebben ze ons drietjes gevonden in de bossen. Wij waren daar achtergelaten en moesten maar voor onszelf gaan zorgen. Maar we waren nog zo klein, dat konden we helemaal niet.
Gelukkig zijn we gered. Lieve mensen hebben ons gevonden en naar het asieltje van Iulia gebracht. Dat was op ’t nippertje, anders waren we er denk ik niet meer geweest.
Ik ben nu ongeveer 1 jaar oud en een middelgroot meisje. Ik ben een mixje en ik zie er wel anders uit dan mijn zusjes, want ik ben heel donker en bijna helemaal zwart.
Ze hebben mij Chewbaka genoemd en ik weet niet waarom. Het is een beetje een rare naam, je mag het ook afkorten hoor, Chewie of Baka mag ook.
Als jullie mensen bij mij op bezoek komen ben ik altijd blij. Ik vind dat altijd heel gezellig en je ziet het dan ook wel aan mij want dan kan ik niet stoppen met kwispelen. Maar als jullie er niet zijn, dan zet ik hier met mijn zusjes en de andere hondjes de boel op stelten. We spelen heel veel en we stoeien en ravotten. Ik doe vaak: "Pak me dan als je kan" en dan ga ik heel hard rennen en moeten de anderen achter mij aan.
De mensen van het asiel doen heus hun best voor mij hoor. Ik heb het echt wel naar mijn zin. Maar ik heb gehoord dat ik een kans krijg op een beter leven. Zoals het hoort te zijn voor iedere hond, met een lieve baas in een huis, met een eigen mand en heel veel knuffels en mooie wandelingen en nog veel meer. Nou dat klinkt wel heel goed zeg, ik hoop dat ik dat allemaal krijg!

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. In dit asiel vangen ze honden en ook katten op.
Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren.

Meer info

Mocht u interesse hebben in Chewbaka, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden.
Chewbaka is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Chewbaka is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!