Asja zoekt warme mand

Hoeveel pech kun je hebben als hond…
Asja is een prachtig middelmaat meisje, haar geschatte geboortedatum is september 2021.
In maart van dit jaar kwam ze bij ons aan en al vrij snel na aankomst bleek ze ziek. Ze was lusteloos en en je kon goed merken dat er wat mis met haar was. Ze bleek een auto immuunziekte te hebben, wat betekent dat je eigen lichaam je rode bloedcellen aanvalt. Ze was erg verzwakt en had een bloedtransfusie nodig.
Door haar prednison te geven leek ze er weer bovenop te komen. Echter na afbouwen van de medicatie, gingen haar rode bloedcellen weer naar beneden. Sommige honden groeien er over heen, maar dat is bij Asja helaas nog niet het geval.

Inmiddels krijgt ze dus dagelijks prednison. We proberen het weer langzaam af te bouwen en kijken wat haar lichaam aankan om een zo laag mogelijke dosis te geven. Of ze er ooit helemaal vanaf komt, dat hopen we wel, maar het is absoluut nog niet zeker. Als baasje moet je je dus wel realiseren, dat dit een aandachtspunt blijft, en dat haar bloed af en toe gecontroleerd moet worden, evenals dat de slijmvliezen mooi roze blijven.

We realiseren ons, dat zoekken naar een baasje voor Asja, zal zijn als zoeken naar een speld in de hooiberg, maar toch willen we het proberen. Ze kwam als pup en is in een asiel opgegroeid… We willen zoveel meer voor haar, en hopen zo dat ze de winter in een warme mand door mag brengen, dat we het toch proberen.

Asja loopt aan de riem en is een enorme knuffelkont en een heerlijk vrolijk meisje. Ook met de andere honden kan ze heel goed overweg. Naar vreemde mensen toe doet ze het al best goed, al moet ze je soms wel even leren kennen. Ze zal natuurlijk nog wel e.e.a. moeten leren, maar ze is slim genoeg!

Schrikt haar ziekte je niet af? Heb je de tijd en de ruimte om haar medisch en qua gedrag te begeleiden, dan horen we het heel graag. Opvang van Asja is ook een mogelijkheid, maar dan wel alleen bij ons in de buurt, zodat ze voor controle (op onze kosten) naar onze eigen dierenarts kan. Hopelijk lukt het voor deze knappe meid, als iemand het verdient, is het Asja!

 


Asja is geadopteerd!

Maar er zijn nog zo veel lieve honden die een goed baasje zoeken,
dus kijk a.u.b. eens naar deze snoetjes:

Honden in Nederland

Pups en jonge honden

Volwassen honden

    • Geboortedatum: september 2021
    • Geslacht: teefje
    • Ras: kruising
    • Schofthoogte: ± middelgroot
    • Gesteriliseerd: ja
    • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
      HCC (leverziekte), Parvo,
      Rabiës (hondsdolheid)
    • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!