Amina mooie herder kruising

Amina was een zwerfhond en leefde op straat in de stad Oradea in Roemenië en scharrelde tussen kartonnen dozen en straatafval. Hoe lang zij al op straat rondzwierf en voor zich zichzelf moest zorgen weten we niet.
Afgelopen zomer werd zij door hondenvangers gevangen en naar het gemeente asiel gebracht. Daar moet je als hond niet terecht komen, want het gemeente asiel is niet veel meer dan een dodingsstation. Maar gelukkig is ze er snel weer uitgehaald door de mensen van SOS Dogs en nu is ze in hun asiel en daar is ze veilig.
Amina is een mooie herder kruising van ongeveer 2 jaar oud en zo’n 50 centimeters groot. Ze heeft een heel lief karakter. In het asiel kan ze met alle honden goed overweg en ze zorgt nooit voor problemen.
Ze is ook dol op mensen, begroet iedereen altijd blij en enthousiast en komt graag een aaitje bij je halen. Dan duwt ze haar snuit even tegen je aan en is gelukkig met een beetje aandacht.
Ze loopt ook goed mee aan de riem en gaat heel graag mee wandelen, het maakt haar niet uit waar heen als ze maar mee mag en lekker kan snuffelen.
Ze zal heus in een nieuwe omgeving even moeten wennen en kan nog wat opvoeding gebruiken, maar ze is slim en bereid om te leren. Ze is levendig en actief en op zoek naar sportieve mensen die het leuk vinden om veel met haar te ondernemen.

Baasje worden?

Amina is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.
Mocht u interesse hebben in Alma, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.

Meer info

Amina is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: herder kruising
  • Schofthoogte: ± 50 cm
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!