Alex lieve grote reus

Deze grote ruwharige reus heet Alex. Hij is zo'n 3 jaar oud en groot, zo'n 65 cm hoog.
Wij, team NL, waren pas (november 2019) een paar dagen in Roemenië om de honden in het open asiel van SOS Dogs in Sisterea te bezoeken. In dit grote asiel worden ongeveer 700 honden buiten opgevangen. Het asiel ligt op een mooie plek op de heuvels en bij het bos, ver van de bewoonde wereld. De honden worden of in grote buitenverblijven opgevangen of hebben helemaal de vrijheid en leven op en rond de heuvels en bossen en krijgen te eten en kiezen waar ze willen slapen, in een hondenhokje of buiten in het veld onder de blote hemel.
Onderaan de heuvels zijn ook weer verblijven voor honden gemaakt, die ze hebben opgedeeld in gebieden die ze Station 1, 2 en 3 noemen. Bij Station 3 kwamen we Alex tegen. Alex leeft daar in de buurt, hij zit niet in een omheind verblijf maar is vrij om te gaan en staan waar hij wil. En dat is maar goed ook, want Alex is bang van de vele andere honden. Hij heeft zo'n zacht karakter, hij redt het niet tussen de grote roedel honden. Alex is het leven in een grote groep honden niet gewend, hij heeft vast eerder altijd bij mensen thuis gewoond. En de lieverd beseft niet dat hij zelf ook groot en sterk is.
Toen we bij Station 3 aankwamen, begroette Alex ons meteen heel hartelijk. Hij was zo blij ons te zien en wij waren eigenlijk meteen verkocht. Door zijn leuke ruwharige snoet en zijn lieve blik smolten we alledrie. Hij is zo groot en zo lief!  Hij genoot zo duidelijk van onze aandacht en was zo blij met wat aaitjes, je merkte dat hij dat heel erg had gemist. Ach wat een schat, zo lief en aanhankelijk. We hebben hem natuurlijk beloofd dat we baasjes voor hem gaan zoeken en vinden! Hij tilde even zijn wenkbrauw op en keek ons aan met zijn lieve blik zo van “echt? Denken jullie echt dat er mensen zijn die mijn baasje willen worden?". Tuurlijk Alex, jij bent geweldig, die mensen zullen heel gelukkig worden met jou.

Meer info

Alex is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Alex is nog in Roemenië, maar zou binnen enkele weken naar Nederland kunnen komen.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Alex, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook! Wij zijn alle dagen telefonisch bereikbaar van 10.00-21.00 uur.
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± 65 cm.
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Alex?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!