Dubi een grappige, lieve en schattige knul

Onze Dubi is een soms grappige, lieve, schattige, ondeugende en liefdevolle kleine jongen - allemaal tegelijk, en nog veel meer dan dat! Maar dit was niet altijd zo toen hij nog een kitten was, hij was toen gewoon een magere, bange haarbal die in een busje verstopt zat - niemand weet precies wanneer en waar - en hij begon pas te janken toen hij het waarschijnlijk niet meer aankon... Gelukkig werd hij gevonden door goede mensen, die hem tenminste niet wegjoegen, maar om hulp vroegen zodat het kleine ventje niet op straat zou belanden.
Hij verbleef een paar dagen in een kliniek, totdat we een pleeggezin vonden om hem op te vangen tot aan de vaccinatie. Hij verbleef er wat langer dan verwacht, omdat hij begon te niezen en een loopneus had, wat niet erg verrassend was gezien wat hij had doorgemaakt en in welke staat hij verkeerde. Maar Dubi herstelde snel genoeg, kreeg zijn vaccinaties en we verwelkomden hem in de opvang - het begin van een nieuwe "tijdperk" voor hem 😉 Het plezier begon, het rennen en spelen met anderen van zijn eigen formaat, het klimmen en achtervolgen, van het ene uiteinde van de opvang naar het andere.
In het begin was Dubi voorzichtig, vooral toen hij zich onder grotere katten bevond, sommigen waren drie keer zo groot als hij. Maar al snel besefte hij iets: dat hij eigenlijk afstamt van een leeuwenkoning, en hij begon zich ook zo te gedragen: onbevreesd! Bij die van zijn eigen leeftijd of dichtbij veranderde er niet veel, maar bij de grotere katten... wel, Dubi vond het tijd om ze te confronteren, om te laten zien wie de echte baas is. We vermoeden dat hij een enkele heeft gepest om meer aandacht te krijgen, omdat hij zag dat we meer tijd doorbrachten met oudere katten of diegenen in nood dan met jonge, gezonde katten die elkaar als gezelschap hebben. Maar hij houdt wel van aandacht en knuffels, dus vond hij een manier om er meer van te krijgen, of tenminste, om het middelpunt van onze aandacht te zijn.
Dubi heeft veel energie en nog meer liefde te geven, en hij verlangt wanhopig naar actie en aandacht. Hij is een beetje bazig, dat is waar, maar dat maakt hem nog schattiger, "opvallend in de menigte". Dat betekent ook dat hij nauwer toezicht nodig heeft, want zijn energie en nieuwsgierigheid, maar vooral zijn onverschrokkenheid kunnen hem in de problemen brengen. Hij was te jong om zich te herinneren wat hij heeft meegemaakt, hoe hij opgesloten zat in dat busje, hoe hongerig hij was. We zouden willen dat hij dit zich soms zou herinneren, want misschien zou hij dan uit de problemen blijven.
Dat betekent dat zijn nieuwe familie een heel belangrijke rol zal spelen om hem veilig te houden.
Prachtig, energiek, speels, liefdevol, onverschrokken, met een beetje een houding en absoluut schattig - dat is Dubi, onze lieverd die op zoek is naar zijn gouden mandje. We hopen dat hij dit snel vindt, want hij verdient dat zijn wens uitkomt: om van de maan en terug te worden gehouden en om knuffels en aandacht te krijgen.

Baasje worden?

Dubi is in Nederland. Mocht u interesse hebben in Dubi, dan ontvangen we graag een bericht met uw situatie en eventuele ervaring met katten. Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Dubi is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt, getest op FIV en FELV (negatief) en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 150,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen. Lees ook het adoptiecontract.

    • Geboortedatum: 09-06-2022
    • Geslacht: kater
    • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
    • Chip: ja