Dante een vrolijke lieve hond

Dante is een prachtige reu van ongeveer 3 jaar oud. Zijn schofthoogte is 55-60 cm. Dante (toen Zalan) is vanuit Roemenië geadopteerd maar door omstandigheden naar een opvanggezin gegaan. Daar heeft hij een half jaar gewoond. Begin 2023 is hij geadopteerd. Helaas is het baasje van Dante plotseling overleden en daarom zoeken we met enige spoed een nieuwe plek voor hem. Hij verblijft namelijk nu in een pension, omdat alle opvang plekken vol zijn.

Dante is een vrolijke jonge hond. Zijn baasje was een vrouw en daar was hij ontzettend close mee. Hij is erg baasgericht en beschermend naar zijn baasje. Hij kan moeite hebben met nieuwe mensen en met name met mannen. Hij kan dan onzeker reageren. Hij heeft hier al mooie stappen in gemaakt, maar het behoeft nog wel aandacht. Hij schrikt ook van plotselinge bewegingen, zowel binnen als buiten. We denken dat dat met zijn verleden te maken heeft, waar we helaas niets van weten. 

Zijn veilige plek in huis is zijn bench met open deurtje. Zo kan hij zelf bepalen wanneer hij in de bench kan. Net zo graag ligt hij op de bank of in zijn mand. Als hij eenmaal vertrouwen in jou/jullie heeft, is hij ontzettend lief. Hij is dol op knuffelen en aandacht en vindt het heel gezellig om erbij te horen. Buiten geniet Dante van de wandelingen. Hij loopt prima mee aan de (lange) lijn, hij kan uit enthousiasme soms nog weleens trekken. 

Hij vindt het heerlijk om in de bossen of over de heide te struinen. Je doet hem geen groter plezier dan wandelen in de natuur. Zijn staart zwiept dan alle kanten op. Hij kan met andere honden, speelt ook met ze, maar is bij sommige honden ook soms wat onzeker. 

Zijn baasje had een agility parcours in de tuin en Dante vond dat ontzettend leuk om te doen. Als jij dus iets leuks met Dante wil doen, dan is dit zeker aan te raden. Dante is zindelijk en kan prima een aantal uur alleen thuis blijven. Hoewel hij prima met kinderen kan, plaatsen we bij voorkeur liever niet bij kinderen onder de 12 jaar omdat hij wat lomp

kan zijn. Dante luistert goed dus als hij aan je gewend is, zal hij los kunnen lopen. Bij zijn baasje liep hij ook los en als ze op het fluitje blies, kwam hij altijd weer terug. Dante heeft een gemiddeld bewegingsniveau, is aanhankelijk, gehoorzaam, vertoont geen jachtinstinct, is speels, waaks en kan prima mee in de auto.

 

Dante is in Nederland. Mocht u interesse hebben in Dante dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden. Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem te bezoeken en op te halen in Eindhoven.

Meer info

Dante is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 350,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten. Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

 

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± 55 - 60 cm
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!