Crystal een prachtige grote dame

Deze mooie dame heet Crystal. Crystal is een Akita teefje. Haar geboortedatum is september 2020. Ze is een grote dame.

Crystal kwam samen met Asha naar het asiel van Sos Dogs Roemenië, na een telefoontje van de dierenpolitie. Hun “baasje” heeft ze in het verleden gebruikt voor de fok. Hij heeft inmiddels Roemenië verlaten om in een ander land te gaan werken en heeft beide honden achtergelaten bij zijn 85 jaar oude moeder. Die kan, begrijpelijk, niet zorgen voor 2 van deze grote honden. Nu zijn ze in het asiel in Roemenië en gaan wij op zoek naar een nieuw thuis voor hen. 

Crystal is enorm vriendelijk naar mensen. Ze luistert goed, loopt lekker mee aan de riem en is een blije en vrije dame. Ze is net wat groter en sterker dan Asha. Naar honden toe is ze minder vriendelijk. Aan de riem gaat het overigens goed, maar echt samen leven met een andere hond kan ze niet. Daarom plaatsen we haar echt alleen in een huisje, dus niet met andere honden of andere huisdieren. Ze geniet van aandacht, is graag bij je in de buurt en is ook nog eens prachtig om te zien! Crystal is gek op eten, altijd hongerig  🙂 Als baasje zoeken we echt iemand met verstand van het ras. Een Akita is niet voor iedereen geschikt, om die reden plaatsen we haar ook niet bij jonge kinderen. 

Baasje worden?

Crystal is nog in Roemenië en kan naar Nederland komen als er een baasje voor haar gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Crystal dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden. Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Crystal is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 350,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen. Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Geschatte geboortedatum: september 2020
  • Geslacht: teefje
  • Ras: Akita
  • Schofthoogte: groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!