Cindy zoekt een gouden mandje

Cindy een prachtig klein hondje van 3 jaar jong is op zoek naar haar gouden mandje. Ze heeft in haar leventje  al zoveel meegemaakt, dit lieve meisje verdient nu eindelijk een goed thuis. Dit is haar verhaal:
Cindy groeide op in Roemenië, in een tuin met soortgenootjes, altijd met minimaal 10 of meer. Haar "baasje"" was een broodfokker, die alleen aan geld dacht. De omstandigheden waarin de puppies leefden, waren slecht. Hun voedsel bestond voornamelijk uit kip, vaak groen en al bedorven, af en toe wat goedkoop droogvoer en maar 1x per week vers water. Of het nou zomer was of winter, de puppies sliepen buiten met een geïmproviseerd klein dakje om te schuilen voor de regen. Toen ze een jaar oud waren, kreeg hun vacht een knipbeurt en ze kregen maar 1 vaccinatie. Het fokken gebeurde met de hondjes onderling, ondanks dat de meesten bloedverwanten waren. Een van de puppies had het parvovirus en infecteerde meerdere andere honden en puppies in de groep, waarvan er twee op dat moment zwanger waren: Cindy en Lucy.

Cindy kreeg zes puppies, en vanwege het parvovirus, kreeg Lucy drie premature puppies en een dag later kreeg ze een noodoperatie om een dode pup te laten weghalen. Helaas is Lucy overleden aan het virus en haar puppies werden door Cindy verzorgd. Ondanks dat Cindy een geweldige moeder was en goed voor de negen puppies zorgde, hebben er maar twee het overleefd.
Gelukkig is Cindy gered uit de handen van deze harteloze broodfokker. Onze dierenvrienden van Asociatia Prietenii Pisicilor hebben haar daar weggehaald. Ze hebben haar beloofd dat ze nooit meer honger hoeft te lijden, nooit meer hoeft te vechten voor een handjevol eten, of te slapen in de kou en regen. Ze hebben haar laten steriliseren, vaccineren en chippen.

Ze is vervolgens geadopteerd door een jonge vrouw die nooit eerder een hond had gehad. Ze woonde in een appartement en werkte 10 uur per dag. Volgens de buren, jankte Cindy vaak omdat ze constant alleen was. Ze begon in huis te poepen en na een aantal dagen is ze teruggebracht. Cindy trilde helemaal van angst toen ze terugkwam.

Cindy werd vervolgens geadopteerd door een dame met een andere hond. Ze woonde in een huis met een tuin en alles verliep de eerste week soepel. De honden leken samen goed te gaan, helaas werd Cindy bezitterig met haar baasje. Ze wilde alle aandacht en liefde voor zichzelf. Hierdoor duwde ze de andere hond weg van zijn baasje als hij aandacht kreeg. Ze begon Kevin's favoriete plekjes te markeren in huis en de eigenaar wist niet hoe zij Cindy kon trainen of corrigeren. Ook wilde ze niet streng zijn tegen Cindy of haar "straffen", en daarom gaf ze Cindy op.

Helaas weet Cindy nu nog niet hoe het is om in een huis te leven en regels te hebben die ze moet volgen. Ze heeft haar leven doorgebracht in een tuin met slechte omstandigheden, waar de honden overal hun behoeften deden. Toen ze uiteindelijk uit de hel was, wilde ze de aandacht niet meer delen met andere dieren. Ze wil alle liefde en aandacht voor zichzelf, nu ze heeft ervaren hoe fijn dit is.
Ze is ontzettend lief en aanhankelijk naar mensen toe. Ze kan de hele dag in je armen zitten en liggen, en slaapt het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan. Ze kijkt naar je met haar grote ogen en vertelt je dat je ALLES voor haar bent. Haar nieuwe eigenaar zal zich heel geliefd voelen door haar en gek op haar zijn, maar zal wel geduld moeten hebben en bereid zijn haar regels en structuur aan te leren, zodat Cindy nog gelukkiger zal zijn met haar nieuwe familie, in haar gouden mandje...

Baasje worden?

Cindy is nog in Roemenië maar kan binnenkort naar Nederland komen. Mocht u interesse hebben in Cindy, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Cindy is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 325,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: Maltezer
  • Schofthoogte: ± klein
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!