Bilbo wil iedereen een plezier doen

Deze mooie witte hond heeft wel iets weg van een poolhond door zijn dikke vacht en zijn mooie krulstaart. Bilbo heet deze leuke jongen met sproetjes op zijn neus. Hij is geboren in maart 2016 en nu zo’n 3,5 jaar oud. Hij heeft een schofthoogte van 55 cm.
Dit is wat we weten van het leven van Bilbo voor het asiel: Hij woonde samen met Simi als straathond op een bedrijventerrein in de buurt van Oradea. Omdat de honden niet werden gecastreerd, groeide hun aantal en begonnen de mensen last te krijgen van de aanwezige honden. Ze wilden van de honden af en dus huurden ze hondenvangers in. Daardoor kwam Bilbo medio 2018 in het gemeentelijk asiel terecht, wat zijn doodvonnis betekende. Maar gelukkig werd hij in november 2018 samen met 20 andere honden uit het gemeentelijk asiel gehaald en naar het open asiel van SOS Dogs gebracht.
Sinds die tijd verblijft Bilbo in het asiel van SOS. Dit is wat de verzorgers daar over zijn karakter vertellen:
“Hij is vriendelijk, vrolijk en altijd in een goed humeur en hij kan goed met de andere honden opschieten. Bilbo is gek op mensen en o zo blij met een beetje aandacht en lekkere aaitjes. Hij is ook heel speels en zou zeker genieten van sportieve activiteiten met zijn toekomstige baasjes. Hij is nieuwsgierig en intelligent en een snelle leerling. “
Omdat hij nog nooit in een huis heeft geleefd, zal hij nog moeten leren wat het betekent om huishond te zijn. Maar Bilbo heeft een enorme “will to please”; hij wil de mensen om hem heen zo graag een plezier doen, dus hij zal zich zeker snel aanpassen. Het zal in het begin een beetje vreemd en onwennig voor hem zijn, maar ook ontzettend fijn. Hij gelooft vast niet dat dat fijne warme plekje en die mooie mand voor hem is. "Is dit allemaal voor mij? Echt? Mag ik bij jullie blijven?“. "Ja hoor, lieve Bilbo, dit is nu jouw thuis en wij zullen altijd voor jou zorgen.”
Wij hopen dat dit snel werkelijkheid voor hem wordt. Wie geeft deze lieve jongen zijn forever home?

Meer info

Bilbo is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Bilbo is nu in Nederland! Hij is te bezoeken in onze kleinschalige opvang in Didam, van maandag t/m zondag op afspraak.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Bilbo, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± 55 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Bilbo?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!