Baboe een lieve oudere knuffelkont

Elke keer als we ons asiel bezoeken zie ik er wel 1… De vergeten hond, die door iedereen over het hoofd gezien wordt tussen de 700+ honden die in ons asiel zitten. Een hond die niemand ooit een kans heeft gegeven, maar eentje die het zo verdient! Zo ook dit bezoek. Ditmaal is Baboe die hond. Ouder.. zwart.. groot.. Gaat op in de vele andere honden. Maar deze keer niet! Hij liet me echt zien dat hij er ook was. Ging gewoon tussen onze benen staan, alsof hij wilde zeggen, hey! Ik heb er ook nog, ik wil ook een thuis, zet mij ook eens op de foto! Hij liep ook regelrecht mijn hart in.. Dit is zijn verhaal:

Baboe is een oudere hond. Zijn (geschatte) geboortedatum is in 2015. Zo staat zijn chip geregistreerd in het systeem in Roemenië. Of het een schatting is of dat zijn “baasje” hem zo geregistreerd heeft is niet bekend. Een naam stond niet geregistreerd, we hebben hem de naam Baboe gegeven. Eindelijk heeft hij een naam! Zo een 5 jaar geleden is hij in het asiel van Sos Dogs Roemenië terechtgekomen. Hij is uit het openbare asiel van Oradea gered. Daar worden honden die te lang zitten ingeslapen. Dat lot wilde ze hem besparen. Hij kwam dus in het open asiel, waar hij veel vrijheid heeft. 2 jaar geleden brak hij zijn poot. Hij heeft een operatie gehad, waar ze een metalen plaat in zijn poot hebben gezet. Deze zit er nu nog in. Hij kan er goed mee uit de voeten en loopt gewoon mee op lange wandelingen door het bos. 

Baboe loopt prima mee aan de riem. Hij is gek op mensen en blij je te zien. Hij vind het heerlijk om te knuffelen! Hij loopt zonder problemen in een grote groep honden en past daar ook prima tussen. Gezien hij natuurlijk jaren in een asiel heeft gewoond zal hij wel wat tijd nodig hebben om zich aan te passen in een nieuwe situatie. Ook zal hij nog wat dingen moeten leren. Wie geeft deze oude knul nog een paar mooie jaren? We hopen zo dat het ons gaat lukken een fijn thuis voor hem te vinden!

Baasje worden?

Baboe is nog in Roemenië en kan naar Nederland komen als er een baasje voor hem gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Baboe, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden. Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om hem op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Baboe is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort. Het adoptiebedrag is € 250,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen. Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Geschatte geboortedatum: 2015
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: groot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!